Home Beauty Cum sa avem mereu sprancene frumos arcuite

Cum sa avem mereu sprancene frumos arcuite

218
0

 

Despre sprancene se stie ca ne ajuta sa aratam bine mereu, ne apara ochii si ne ajuta sa interpretam expresiile celor din jur. Cea mai frumoasa forma a sprancenei este cea naturala, cu care ne nastem. Uneori se intampla sa avem probleme fie din cauze medicale, fie pentru ca nu am stiut sa ingrijim arcadele si atunci putem primi ajutor de la un specialist in dermopigmentare. Este o procedura de redare a frumusetii care a devenit foarte cautata, realizata prin metoda tatuajului cosmetic.

 

Inainte de a ne adresa unui specialist in dermopigmentare este foarte important de stiut ca avem nevoie de o anumita pregatire. Cu alte cuvinte, nu ne ducem oricum la un salon specializat. „Cand realizam o dermopigmentare spranceana nu trebuie sa fie vopsita. Trebuie sa treaca macar o luna si jumatate de la aplicarea ultimei vopsele. Pielea trebuie sa aiba o calitate buna, adica sa nu existe dermatite pe spranceana, care trebuie sa fie foarte bine curatata. Eu recomand o exfoliere inainte, care poate fi facuta cu ce avem prin casa – zat de cafea sau bicarbonat de sodiu, nu este nevoie de produse speciale”, a spus Simona Gaucan, unul dintre cei mai cunoscuti dermopigmentisti din Iasi.

Este de preferat ca spranceana sa fie nepensata pentru ca „noi ii dam o forma si ne ajutam de toate firele pe care le are. Pensam dupa ce ii dam forma. Nu trebuie sa uitam de hidratare, pentru care putem folosi o crema”. In plus, dermopigmentistul trebuie sa stie cat mai multe detalii despre persoana cu care va lucra, cum ar fi un istoric al bolilor cronice si tratamentele pe care le-a urmat. „Pregatirea este foarte importanta si eu le recomand tuturor sa se informeze, sa analizeze portofoliul tehnicianului la care vor apela, sa vada genul de lucrari pe care le-a executat”, a adaugat Simona Gaucan.

O lucrare presupune doua etape, iar dupa executarea primului retus timp de doua saptamani nu avem voie sa facem tratamente faciale. A doua interventie se face la cel putin doua saptamani distanta, o luna sau o luna si jumatate. Se folosesc pigmenti sintetici, bine controlati si verificati, iar procedura se executa sub anestezie. Pana in urma cu ceva timp se utilizau si pigmenti vegetali, dar la care s-a renuntat pentru ca dau alergii. Evident, intreaga procedura se realizeaza in urma unui dialog sustinut intre persoana care solicita retusul si tehnician, care ii poate face o serie de recomandari astfel incat rezultatul sa fie unul perfect. Si cum ar putea fi altfel cand cu totii ne dorim sa avem un chip frumos, ingrijit, al carui farmec este potentat mereu de sprancene frumos arcuite?

Simona Gaucan este dermopigmentist apreciat. A urmat multe cursuri si specializari, a participat la concursuri internationale de unde a revenit cu premiul intai.