Home Educatie Scoala de Vara la Universitatea „Cuza”

Scoala de Vara la Universitatea „Cuza”

117
0

 

 

In perioada 6-19 iulie 2020 ,  saisprezece elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Stefanescu” Iasi vor participa la cursurile din cadrul proiectului „Scoli de vara Rose – 2020” , initiat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

 

In cadrul celor douasprezece programe de vara, opt elevi: Bucataru Diana Elena, Buzatu Andreea Roxana, Popa Adelina Sebastiana, Musteata Alina, eleve in clasa a XII-a, Simeria Georgiana Ionela, eleva in clasa a XI-a, Apostol Liliana Ionela, Pasan Narcisa Elena, Petruta Georgiana, eleve in clasa a IX-a, vor participa la cursurile Facultatii de Geografie-Geologie „Descoperim Pamântul spre culmile cunoasterii! GEO-GEO!”; eleva Teleman Nicoleta Raluca, clasa a XII-a, va participa la „Scoala de vara pentru Economisti – EconomIS”, organizata de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor; alti trei elevi, Budeanu Simona Marcela, Ceicovschi Ionela si Nechita Maria Denisa din clasa a IX-a, vor participa la programul Facultatii de Litere, „Vreau sa fiu la Litere! – LiteraiIS”, eleva Stroescu Andreea Mihaela, clasa a IX-a, va urma programul Facultatii de Teologie Ortodoxa si Istorie, „Scoala de vara in domeniul Teologiei Ortodoxe si Istoriei – TEOIST; elevul Costache Eduard, clasa a IX-a, va participa la activitatile din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport,  „Cum ajung profesor/antrenor? Scoala de vara –  CAPA”;  Rata Clara Teodora, eleva in clasa a IX-a, va urma „De-ale viitorului: informatica si matematica – INFORMAT”, curs organizat de  Facultatea de Informatica si Matematica, iar elevul Simon David Petru, clasa a IX-a va parcurge progamul „Scoala de vara pentru Stiinte: program punte pentru tranzitia de la liceu la universitate – Vara Stiintelor”, organizat de Facultatea de Biologie si Chimie.

Intrucât in contextul actual , cursurile vor fi in versiune on-line, pentru buna desfasurare a scolii de vara, elevii vor primi un kit, care va contine o tableta cu trafic de internet mobil inclus, pe care acestia o vor folosi in cadrul atelierelor de lucru si ca instrument de optimizare a invatarii.

Dorinta elevilor de a participa la programe atractive de invatare se regaseste si in marturiile acestora: „Imi doresc foarte mult sa particip la cursurile Scolii de vara Rose – UAIC, deoarece sunt sigura ca asa voi fi in contact direct cu profesorii din mediul universitar si astfel voi intelege mai bine ce presupune sa fii student, sa mergi la facultate”, Teleman Nicoleta Raluca, eleva in clasa a XII-a.

Doamna Voinea Liana Dolores, director al Colegiului Tehnic „Ioan C. Stefanescu” Iasi, multumeste pentru deschidere atât reprezentatilor Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, cât si Inspectoratului Scolar Judetean prin implicarea activa a doamnei prof. dr. Farcas Genoveva Aurelia, Inspector Scolar General al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si doamnei prof. dr. Lesenciuc Mihaela, Inspector Scolar pentru disciplina geografie.