Home News Ultramaraton caritabil in Rezervatia Uricani pentru copiii cu afectiuni oncologice

Ultramaraton caritabil in Rezervatia Uricani pentru copiii cu afectiuni oncologice

127
0

La initiativa unui ONG, iesenii pasionati de sport sunt asteptati la o alergare de 12 ore prin padure. Evenimentul urmareste strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi si este dedicat memoriei psihologului Mihaela Gheran Palade, coordonatorul unei asociatii pentru pacientii oncologici.

Asociatia „Magi Padurilor” invita iesenii pasionati de miscare la un evenient deosebit, dedicat presedintelui Asociatiei „Bucuria de a Fi”, Mihaela Gheran Palade, care recent si-a inceput zborul catre Cer in urma unei afectiuni oncologice. Coordonatorul ONG-ului, Daniel Dascalescu, va organiza o alergare de 12 ore. A fost magica prima intalnire cu Mihaela, cu proiectele ei, cu visele ei cu zborurile ei… Rezonam la fel si ne-am dat seama ca impreuna, asociatiile noastre Magii Padurilor si Bucuria de a Fi, pot aduce din nou bucuria vietii de fiecare zi acolo unde se cam stinse. Povestindu-mi ca asociatia ei se ocupa de persoane diagnosticate oncologic si ca putini doresc asocieri cu astfel de situatii, am rezonat imediat si am semnat un parteneriat intre Bucuria de a fi – Magii Padurilor si Spitalul Sfanta Maria pentru a ne ocupa de Sectia de Oncologie si nu numai. Astfel am pornit pe un drum plin de magie cu povesti citite copiilor din spital, teatru de poveste chiar in cadrul sectiei de Oncologie si chiar cu speranta de a realiza un proiect comun intre cele doua asociatii, pe care l-am botezat Bucuria de a fi Mag. Acum, cand Mihaela zboara catre Soare, sper ca de acolo, dintre astri, sa ne trimita adieri de aripi de ingeri, mereu, iar noi sa continuam sa daruim Lumina pentru toti cei care au nevoie de EA”, a spus Daniel Dascalescu.


Asa a aparut, in luna mai, proiectul MAGIC RUN 5000 (5000 fiind numarul de kilometri propusi a fi parcursi intr-un an – n.r.) , gandit special pentru copiii de la Spitalul „Sfanta Maria”, si in care au fost incluse si 4 alergari de 12 ore. Intre timp, Magul Daniel si iesenii pasionati de miscare au tot alergat si au adunat in jur de 800 de kilometri, concretizati in donatii pentru copii. Cine doreste poate face si donatii pentru copiii cu afectiuni oncologice, un kilometru avand echivalentul a 10 lei. Banii pot fi donati in contul Asociatiei Magii Padurilor – RO 08 BTRL RON CRT 045 624 9101.

Evenimentul caritabil va incepe sambata, 11 iulie, ora 22, si se va incheia a doua zi, la ora 10. „Voi porni in aceasta calatorie impreuna cu aripile Mihaelei care si-a anuntat deja prezenta la acest Ultramaraton de alergare si zbor”, a mai spus Daniel Dascalescu.
Toti cei care vor sa fie cu gandul la Mihaela Gheran Palade si alaturi de Magul Daniel sunt asteptati sambata, 11 iulie, ora 22, la intrare in Rezervatia Forestiera Uricani ca sa zboare impreuna catre inimi si stele!