Business

Mioara Camelia Bicșabi – „Avem șansa unui nou început pentru Popești”

 

Între mediul de business, administrație și poltică a fost mereu o legătură, care, bine exploatată, poate fi o rețetă de succes pentru orice persoană care dorește să facă bine nu doar afacerii sale, ci și comunității în care trăiește. Omul sfințete locul și acest lucru se vede în toate afacerile profitabile, în toate comunitățile care sunt conduse de persoane implicate și cu drag de oameni. Așa este și cazul Mioarei Camelia Bicșabi, candidatul USR la Primăria Popești, o comună din județul Iași.

„Dragii mei prieteni, am vorbit mult despre ceea ce voi face pentru Popești, dar poate mai puțin despre mine. Mă cunoașteți, sunt Mioara Camelia Bicșabi, am 53 de ani, 28 de ani de căsătorie și doi copii: Claudiu (lucrează în domeniul IT) și Ioana (studentă la Facultatea de Construcții). Am absolvit Facultatea de Metalurgie la Iași, apoi, după ce am lucrat mult timp în asigurări, ne-am decis, eu și soțul meu, să ne înființăm propria firmă, DANUBIC COMP (dirigenție de șantier și consultanță în construcții). Soțul meu este constructor și eu m-am ocupat de partea administrativă a firmei, spune Camelia Bicșabi.

După 2008, frma pe care a înființat-o a trecut prin criza care a lovit piața construcțiilor, criză care i-a adus familia în pragul falimentului și a disperării. Am fi putut ieși ușor din situație deoarece aveam stipulate penalități mari în caz de neîncasare a facturilor, însă soțul meu a refuzat să deschidă procese și am rămas buni de plată cu datoriile și accesoriile acumulate la ANAF. Am avut ambiția (încă mai cred uneori că prostească) să nu solicităm insolvență, continuă Camelia. Ei bine, firma a trecut de toate aceste greutăți, iar astăzi are un nume în piața de profil, avem lucrări în principal cu Kaufland, Lidl, Rewe. A învățat din perioada de criză că nu poți supraviețui singur și astăzi lucrează o echipa puternică, formată din specialiști cu care am avut lucrări în aproape toată Moldova, dar și la Buzău, Sovata, Brașov și Filiași – Craiova.
Știu ce înseamnă să construiești trainic, să zidești comunități și să le susții de aceea m-am decis să candidez la Primărie. Și mai știu că împreună cu voi vom reuși să ridicăm comuna din praful care o acoperă acum, să o facem să strălucească, așa cum merită!, a continua Mioara Camelia Bicșabi.

Agenda ei politică este bazată pe cinci puncte esențiale – Educație, Administrație și Economie, Sănătate, Cultură și tradiții și Seniorat. „Nu putem concepe progres fără educație, în lipsa sănătații, fărăr viziune în a gestiona o comunitate întru folosul oamenilor. Cultura este un punct foarte important în agenda mea, la fel și tradițiile. Popeștiul este un filon nesecat de tradiții, care, scoase la iveală și corect gestionate, pot fi o carte de vizită foarte bună pentru comună. Îmi doresc să atrag tinerii alături de toate proiectele propuse de mine pentru că este foarte important să ajutăm tânara generație în a-și găsi valori pe care să le respecte și care să-i ajute în dezvoltarea lor, este convins candidatul USR la Primăria Popești.

Problemele în comună nu sunt puține și este nevoie de un spirit întreprinzător pentru a fi rezolvate. Mioara Camelia Bicșabi nu se teme și privește cu mult curaj în viitor. Popeștiul are nevoie de drumuri asfaltate, de rețea de apă și canalizare, de locuri de muncă și de asistență medicală. Comuna are nevoie de o școală frumoasă, modernă, actuala clădire nefiind renovată de 50 de ani, de când a fost deschisă. În plus, nu are grup sanitar. În Popești este nevoie și de modele care pot fi urmate de către tineri, care pot astfel căpăta încrederea că își pot face un viitor în comunitate, fără a mai fi nevoiți să plece în alte zone ale țării sau poate peste hotare. „Împreună vom putea face lucruri foarte frumoase și vom putea ridica Popeștiul. Avem șansa unui nou început, avem curaj, viziune și dorința de a schimba locul, a mai spus Mioara Camelia Bicșabi, confirmând încă o dată sintagma că „Omul sfințete locul”. La alegerile din 27 septembrie, alegătorii o pot găsi pe poziția 5 a buletinului de vot.

 

Comment here