Home Copiii nostri Pandemia a afectat grav sănătatea mintală a copiilor și tinerilor

Pandemia a afectat grav sănătatea mintală a copiilor și tinerilor

146
0

Sănătatea mintală a copiilor și tinerilor nu s-a îmbunătățit după perioada în care au stat în casă anul trecut, arată un sondaj realizat de NHS Digital.

S-a constatat că unul din șase copii din Anglia avea o tulburare mentală probabilă în 2021 – similar cu 2020 și în creștere față de unul din nouă în 2017. Aaproape 40% dintre tinerii de șase până la 16 ani și jumătate dintre tinerii de 17 până la 23 de ani au spus că au simțit că sănătatea lor mentală s-a înrăutățit de-a lungul timpului. Fetele au fost mai afectate decât băieții.

Organizațiile de caritate spun că este foarte îngrijorător faptul că atât de mulți tineri se luptă cu sănătatea lor mentală și ar putea avea nevoie de sprijin pe termen lung.

Cifrele se bazează pe un sondaj de opinie la care au participat mai mult de 3.600 de copii și tineri în 2017, 2020 și martie 2021 despre viața lor de familie, școală și sentimente.

Autorii raportului NHS Digital au spus că este dificil să se stabilească cât de mult din schimbarea sănătății mintale a copiilor a fost din cauza pandemiei – dar au descoperit că cei cu o probabilă tulburare de sănătate mintală au mai multe șanse să fie mai răi.

Acești copii și tineri au fost mai predispuși să se simtă singuri, să aibă probleme cu somnul și alimentația și să rateze școala. De asemenea, erau mai puțin probabil să aibă o viață de familie stabilă.

Charity Action for Children a declarat că cifrele sunt „șocante” și arată adevărata amploare a crizei de sănătate mintală cu care se confruntă NHS în Anglia „după 18 luni de frică, anxietate și perturbări”.

Nu ne putem așeza și urmărim acest lucru. Copiii au nevoie de sprijin imediat ce se identifică o problemă și nu trebuie lăsați să sufere în tăcere pe o listă de așteptare luni întregi, riscând și mai multe daune sănătății mintale”, a spus directorul Imran Hussain.

O investigație recentă a BBC a constatat că unul din cinci copii văzuți de serviciile de sănătate mintală în ultimul an a așteptat mai mult de 12 săptămâni pentru îngrijire în multe zone din Anglia.

Sondajul de sănătate mintală a constatat, de asemenea, că 58% dintre tinerii de 17-19 ani au avut posibile probleme de alimentație în 2021, în creștere față de 44% în 2017 – cu trei sferturi dintre fete afectate

problemele de somn au afectat mai mult de un sfert dintre copiii de șase până la 10 ani, o treime dintre cei de la 11 la 16 ani și jumătate dintre cei de la 17 la 23 de ani în 2021.