Home Copiii nostri Băiatul Plicti-Leșin

Băiatul Plicti-Leșin

143
0

 

A fost odată ca niciodată un copil special și care era pasionat de distracție. Mergea și la școală, ca orice copil normal, doar că se plictisea. Iar când se plictisea, vai, Doamne, leșina!

Într-o zi, el a mers la Facultatea de Chimie, unde a pus la cale, ajutat de doamnele de acolo, o serie de experimente. A „făcut” vulcani, o apă rozalie cu care se detectează minciunile, a aflat cum se dizolvă o pastilă în burtică atunci când suntem bolnavi sau cum se poate obține argintul din, ghice ce?, alt metal, cupru, mai exact! I-a plăcut atât de mult âncât la prins seara în laborator, abia pe la ora 21 a plecat.

A doua zi nu mai avea planuri așa de interesante și deja plictisise. Știind ce se întâmpla atunci când își pierdea interesul, aștepta să leșine, doar că, minune, nu a mai leșinat!Ahaa, tocmai ce își făcuse efectul subtanța „anti-leșin”, nu degeaba a stat el mult timp în laborator. Și uite așa el și-a găsit leacul – nu a mai leșinat niciodată și a dus o viață foarte liniștită până la adânci bătrâneți.

Arsenie Fermeșanu