Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Arte

Printre tablouri, "La Expozitie"

Cu artistul plastic Bogdan Mihai Radu ne-am intalnit in urma cu un an. Pe atunci, pregatea o expozitie cu lucrari realizate de vedete. Scopul acestui demers artistic era ajutorarea unor persoane a caror viata a fost mai buna si mai plina de culoare in urma unui vernisaj care le-a adus si sprijin financiar. Acum ne-am reintalnit cu Bogdan Mihai Radu tot printre tablouri. "La Expozitie", asa si-a intitulat artistul ultima intalnire cu admiratorii lucrarilor sale.

-- Titlul ultimei tale aparitii publice este simplu, "La expozitie", iar afisul este tocmai lucrarea astfel intitulata. De ce ai ales simplitatea?

-- Am vrut sa sugerez ideea de expozitie in expozitie, asa cum exista teatru in teatru la Luigi Pirandello, in piesa "Sase personaje in cautarea unui autor". Un alt motiv pentru care m-am oprit la acest titlu rezida din eterogenitatea tematica a acestui demers artistic.

-- Unde te poate vedea publicul? Te las pe tine sa dai adresa.

-- Expozitia este gazduita de Sala Ronda a Cercului Militar National in perioada 5-18 martie, iar vernisajul a avut loc in dupa-amiaza zilei de 7 martie. Evenimentul a fost prefatat de actorul Eusebiu Stefanescu, care a asemuit universul meu plastic cu atmosfera ludica din poemul "Bile si cercuri"al lui Marin Sorescu, in timp ce Marius Tita, curatorul expozitiei, a remarcat ca, desi diverse tematic, lucrarile recompun ca intr-un puzzle un tot unitar, focalizat cu precadere pe leitmotive florale, peisaje rurale idilice, intermezzo-uri concertistice sau ipostaze portretistice insolite.

Amfitroni ai acestui vernisaj au fost gen. Catalin Zisu si col. Cristian Dorca , iar printre invitati s-au numarat artistii plastici Nicolae Ambrozie, Sorin Adam, Liviu Mihai si Daniel Relenschi, jurnalistul Radu Herjeu. Alaturi de noi a fost si trupa Amadeus, reprezentata de Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu.

-- Ma lasi sa te iscodesc? Imi spui de ce ai deschis o noua expozitie?

-- Oricand este momentul unei noi expozitii, chiar daca uneori sunt destul de frecvente. Este, pana la urma, una dintre modalitatile de a te promova ca artist si de a aduce in atentia iubitorilor de arta lucrarile care te definesc si care-ti contureaza personalitatea artistica.

-- Nu demult ai expus si la Sinaia.

-- Da, sub genericul Speran?a luminilor ?i a culorilor. Tablourile au stat pe simeze de pe 24 noiembrie si pana pe 18 ianuarie 2012, la Galeria Regala a Cazinoului din Sinaia. Temele s-au circumscris ipostazelor frumusetii feminine, ludicului in muzica, peisajelor citadine si rurale si, nu in ultimul rand, taramului neatins al florilor. Daca doriti, puteti revedea unele secvente: http://www.youtube.com/watch?v=kTsQhCElV_U

-- Cum mai merge proiectul "Prima lectie de pictura"? Ne povestesti despre el?

-- Eu am avut niste probleme de sanatate si am fost ajutat de oameni pe care nu i-am cunoscut. Au fost langa mine neconditionat atunci cand am avut nevoie si m-am considerat norocos. M-am gandit ca nu toti au acest noroc si vreau sa folosesc pictura in folosul celor care nu sunt atat de norocosi. Ma refer la cei care nu isi pot permite financiar tratamentul unei boli, desi au viata inainte.Vedetele au fost deschise cand le-am propus acest proiect si au continuat sa se alature panzei de pictura. Proiectul este intitulat "Prima lectie de pictura cu Bogdan Mihai Radu" si a adunat pana acum tablouri semnate de Catinca Zilahy, Mihai Dragomir, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu (trupa Amadeus), fotografa Oana Mihoc (Kiki), Bianca Ionita, designerul Stephan Pelger, Adi Nartea si Adi Popescu, Joaquin Bonilla si prima lectie de pictura continua...As vrea sa incep o noua serie a acestui proiect fiindca multe alte persoane publice s-au aratat interesate sa se alature acestui demers.

-- Spune-mi ce vei mai face in acest an?

-- Am in plan organizarea pana in vara a unei alte expoziii la Bucuresti, poate chiar doua. Vreau sa deschid o expozitie in Franta, la Strasbourg, la sediul Parlamentului European. Ma gandesc si la alte proiecte, cum ar fi combinarea conceptului de fashion cu atmosfera de atelier de pictura. Cat de repede imi doresc sa deschid, impreuna cu pictorul Liviu Mihai, o mini-scoala de pictura, care se va adresa celor care doresc sa fie initiati in tainele acestei arte sau celor care se se raporteaza la pictura ca la o forma de arterapie.

-- Se poate spune ca exista o piata de arta in Romania? Se poate trai din culoare?

-- Exista o piata de arta, dar nu atat de bine coagulata ca in strainatate. Sunt evident si aspecte care ar trebui imbunatatite, dar, una peste alta, valoarea ta ca artist te poate impune pe piata. Pictura este viata mea si din asta traiesc, este de fapt singura mea sursa de venit.


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi