Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Artistii Iasului

"Cel mai mare vis al meu ar fi sa pot visa din nou" - de vorba cu Marius Mitrofan, tanarul cineast de la Ratio Films

"Anul 2011 va fi un an important atat pentru mine, cat si pentru Ratio Films. Avem proiecte noi de pus in practica iar filmarile incep odata ce ne revenim din "anestezie" dupa revelion. Cel mai important pas al Ratio Films in 2011 este imbunatatirea calitatii, vom filma numai in HD dar speram ca anul acesta sa vedem si noua latura Ratio, adica Ratio Music. Presimt ca va fi un an bun".

-- Sa incepem cu... inceputul. De ce film? Cum ati ales pelicula? Ce va place, ce va atrage, ce va motiveaza?

-- Am ales sa fac film - sau mai bine zis am ajuns sa fac film lucrand cu colegul meu Iosif Prodan. El este cel care m-a atras spre domeniul acesta stiind ca aveam deja, dorinta de a face film inca dinaintea liceului. Fusese un hobby de care nu m-am tinut. La inceput il ajutam cu filmarile, pe partea tehnica - el fiind mai aproape de ce insemna filmul in sine, ca si arta. Cu timpul am ajuns sa lucram bine impreuna, am inceput sa colaboram chiar la scenarii, idei, mai mult decat partea tehnica. Ma atrage la film faptul ca este un mijloc perfect prin care sa-mi exprim gandurile, sentimentele, frustrarile - orice depaseste puterea de descriere a cuvintelor. Ca motivatie, cred ca puterea de-a schimba perspectiva cuiva, puterea de a crea, arta (pana la urma asta ne straduim sa facem) e suficienta.

-- Cu cine lucrati? Care va sunt colaboratorii? De unde va alegeti subiectele? Cat lucrati la un film?

-- Eu si cu Iosif, formula initiala a echipei. Recent am inceput sa lucram cu alti oameni foarte talentati, vom prezenta un set de scurte impreuna in februarie. Inspiratia pentru filme poate veni de oriunde. Deseori apare din discutii intre mine si Iosif, idei plutitoare pe care le concretizam in film ori, cum este cazul MediSin, tema filmului poate fi tema unui festival la care vrem sa participam. Ca si munca, ca sa va dau o idee de timp - MediSin a fost cea mai lunga productie de pana acum si a durat, cu filmarile inclusiv, aproape doua luni. Asta include nopti frustrate langa sisteme de operare care se blocheaza si cafele pe banda rulanta.

-- Iosif Prodan si Marius Mitrofan, Ratio Films. Cum ati facut aceasta echipa? Ce este Ratio Films? De ce scurtmetraje?

-- Echipa a luat fiinta mai mult din intamplare, nu pot spune ca am pornit cu ideea de a colabora la proiecte de genul asta. Ratio Films este incercarea noastra de a face film, de a face lumea sa gandeasca, de a ne face pe noi insine sa gandim mai mult si sa ne dezvoltam, simbolizeaza eforturile a doi tineri de a realiza mai mult. Ratio provine din latina, 'Ratiune'. Facem scurtmetraje pentru faptul ca au o anumita valoare artistica. E surprinderea brusca a unui moment din viata din orice context social. Realist vorbind, pentru noi la ora actuala sunt mult mai accesibile, neavand sponsori.

-- Ati castigat, in 2010, un premiu la festivalul de film de la Iasi, la sectiunea Alt-fel. Vorbiti-ne despre el. Ce numar are in palmaresul dvs? Vorbiti-ne si despre pelicula premiata. De unde v-ati inspirat? Cat ati lucrat?

-- Premiul castigat in anul 2010 la Iasi International Film Festival este cel mai important de pana acum. Am participat cu filmul MediSin, un documentar despre maternitatile din Iasi. Ca idee, filmul prezinta problemele principale ale celor doua maternitati de stat, incercand sa le puna in paralel - o maternitate avand probleme de o natura, cealalta maternitate probleme de alta natura si probleme comune, evident. Este filmul la care am lucrat cel mai mult, desi nu se cunoaste din calitatea imaginii sau a sunetului, este filmul in care am depus cel mai mult efort. Cu acest film ne-am prezentat si la sediul TVR Iasi incercand sa obtinem un fel de sponsorizare sau macar pentru a-l difuza. Fara succes. Dupa cum va spuneam, tema este preluata de la un festival la care am participat, o tema sociala despre discriminarea femeilor. Filmul a durat aproximativ doua luni sa-l facem, lucrand pana-n ultima noapte inaintea premierei de la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Iasi. Documentarul poate fi gasit pe YouTube tastand "medisin ratiofilms".

-- Vorbiti-ne despre dvs. Cine este Marius Mitrofan? Ce pasiuni aveti? ce planuri ati notat pe hirtie?

-- Mi-e greu oarecum sa ma caracterizez. Sunt o persoana cu prea multa imaginatie, asta in primul rand. Ceea ce surprinde pe multe persoane este faptul ca prima mea iubire este muzica. Imi place sa cant, sa compun. E interesant cum am nimerit sa combin cele doua pasiuni; am o placere deosebita de a plasa muzica pe film si vice versa. Pentru mine si muzica este foarte vizuala, are o poveste. Mai mult decat atat ce va pot spune despre mine. Traiesc aceleasi frustrari ca oricine altcineva, incerc sa depasesc conditia omului nascut in Romania, ca orice tanar, imi doresc sa schimb ceva. Cum v-am spus, prea multa imaginatie.

-- Care este cel mai mare vis al dvs? Ce va doriti sa realizati in 2011?

-- Cel mai mare vis al meu ar fi sa pot visa din nou. Am pierdut oarecum din capacitatea de a mai visa la plecari in Statele Unite sau case si masini. Incerc sa fac ce pot cu ce am, ba chiar mai mult. Ca sa nu par arogant, sigur, imi doresc chestii destul de obisnuite cum am scris mai sus insa dorinta mea cea mai mare este sa lucrez in continuare. Cea mai mare satisfactie a mea e sa creez. Anul 2011 va fi un an important atat pentru mine, cat si pentru Ratio Films. Avem proiecte noi de pus in practica iar filmarile incep odata ce ne revenim din "anestezie" dupa revelion. Cel mai important pas al Ratio Films in 2011 este imbunatatirea calitatii, vom filma numai in HD dar speram ca anul acesta sa vedem si noua latura Ratio, adica Ratio Music. Presimt ca va fi un an bun.

Marius Mitrofan CV la inceput de drum

2003-2009 "Colegiul Richard Wurmbrand" - Iasi

2001-2003 "Bishop Ramsey secondary school" - Londra

1999-2001 "Holy Trinity primary school" - Londra

1997-1999 "Colegiul Richard Wurmbrand" - Iasi

1

Comentarii:1


1# Scris de

VLAD FUSON

in data de:

05/01/2011 20:19

Iti doresc mult succes pe viitor..


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi