Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Astrologie

„Totul se asaza intr-un flux al sincronicitatilor, dupa legi pe care noi nu le intelegem” - interviu cu astrologul Anca Tautu, initiatorul primului Simpozion de Astrologie din Moldova, desfasurat la Iasi

„Astrologia ne apropie de natura, ne ajuta sa ne integram in ritmurile naturii si, astfel, experientele noastre de viata se construiesc mai frumos, nu neaparat mai usor, dar mult mai simplu”—Anca Tautu

Pe Anca Tautu am cunoscut-o acum vreo trei ani. Stiindu-mi pasiunea pentru povestile oamenilor din jur, prietena mea Alexandra Coman, realizatorul emisiunii Dimensiunea a 4-a de la TVR Iasi, mi-a spus ca o avusese invitat intr-una din editii si ca a fost fabulos. „Are o poveste frumoasa, iti va placea. E Fecioara, ca tine, atenta la detalii si la tot ce este in jur”, a continuat pledoria, desi eu eram aproape cu mana pe telefon.

Intamplarea a facut sa ma intalnesc cu Anca Tautu in alt context si sa ma atraga un proiect de promovare a astrologiei in randul copiilor. Iar cand mi-a spus despre planurile primului Simpozion de Astrologie din Moldova (desfasurat la Iasi pe 23 si 24 martie 2013), am completat echipa. Ideea merita sa fie sustinuta fiindca ajuta si astrologii, si stiinta pe care ei o promoveaza si publicul larg. Dar cum a inceput totul?

-- Cand si cum a aparut ideea simpozionului de astrologie de la Iasi?

-- Ideea a aparut acum doi ani, cand se contura si clubul de astrologie. Pur si simplu am avut aceasta idee, nu a existat un context sau un concurs de imprejurari care sa conduca la acest eveniment.

-- Ce ti-ai dorit prin acest eveniment?

-- Primul gand a fost ca vom face ceva pentru astrologie, pentru a redefini in mintea oamenilor ce este astrologia si ce poate deveni pentru ei. Apoi a fost si gandul ca putem construi aici, in Iasi si in Moldova, prin acest eveniment, o traditie „astrologica”. Sigur ca mult timp mintea mea a gandit ca sunt multe lucruri de potrivit, dar eu stiu ca totul se asaza intr-un flux al sincronicitatilor dupa legi pe care noi nu le intelegem, astfel incat am lasat acest flux sa lucreze. Asta nu inseamna ca drumul a fost usor, chiar pot sa spun ca a fost neasteptat de greu, chiar si pentru mine care cred cu toata convingerea in eficacitatea sincronizarii energetice. Pana la urma, am reusit sa traversam si aceasta experienta, cu multa bucurie, alaturi de toti participantii.

-- Simpozionul a avut loc la  echinoctiu. Un nou inceput...

-- Ideea pentru echinoctiul de primavara a venit inca de la inceput si eu am ramas loiala primului gand. Data nu putea fi decat in preajma echinoctiului si aici a intervenit cunoasterea astrologica, acea cunoastere care ne poate ajuta sa alegem un moment potrivit pentru o anumita actiune. Am ales o data dupa echinoctiu tocmai pentru a intra in fluxul energetic de inceput de ciclu al naturii. Mai intervin aici si conditiile obiective – trebuia sa fie un weekend. Si, daca se putea, sa fie si luna in crestere – si a fost, de unde si ideea ca daca Universul alege, atunci te apuci de lucru.

-- Cum ai simtit ca a fost receptata actiunea de catre participanti?

-- Am avut parte de intelegerea si de aprecierea tuturor. Eu, personal, i-am cunoscut pe toti aici, ne cunosteam doar din mediul virtual. Am fost si mai placut impresionata de rezultat si de reactia tuturor, avand in vedere ca am colaborat cu toti doar in mediul virtual pana la aceasta intalnire.

-- Intelegem ca era necesara si intalnirea in off-line, la care a participat si un public numeros. Exista, asadar, interes pentru astrologie?

-- Exista un interes deosebit pentru astrologie, am remarcat acest lucru si cu ocazia atelierelor de astrologie organizate pana acum. Este important sa explicam ce este si cum poate fi folosita astrologia. Am adaugat doi membri in clubul de astrologie, din publicul de la sala de conferinte. Si o tanara participanta mi-a povestit cum au studiat astrograma Iuliei Hasdeu inainte de prezentarea conferintei cu acest subiect, pentru a putea intelege mai bine. Daca vom accepta ca astrologia este un instrument, pe care fiecare poate alege cum sa-l utilizeze, vom putea intelege mult mai multe despre noi si despre viata noastra.

-- Vorbeste-ne despre Clubul de astrologie. Ce va propuneti mai departe?

-- Sa largim cercul celor care vor sa afle, sa inteleaga si sa foloseasca aceasta forma de cunoastere. Astrologia ne apropie de natura, ne ajuta sa ne integram in ritmurile naturii si, astfel, experientele noastre de viata se construiesc mai frumos, nu neaparat mai usor, dar mult mai simplu.

-- Cand va avea loc urmatorul simpozion?

-- Cel mai tarziu la urmatorul echinoctiu de primavara. Dar, orice este posibil.

-- Cine este Anca Tautu? De cat timp practici astrologia?

-- Am absolvit Institutul Politehnic din Iasi si am practicat ingineria 25 de ani,  in domeniul constructiilor de drumuri, stiind ca la un moment dat ma voi dedica cu totul astrologiei. Dar, am amanat foarte mult acest moment. Am fost atrasa de foarte timpuriu de tot ce tine de „puterea gandului” si de cum anume functioneaza planul mental. La inceput au fost cristalele, apoi terapia energetica si intre timp eram autodidact in domeniul astrologiei. Totul a inceput dupa 1989, pentru ca inainte nu am avut acces la literatura necesara – am avut doar un material dactilografiat pe 3 pagini despre calatoriile in timp, si l-am tot citit vreo cativa ani la rand, incercand sa vizualizez o posibilitate „tehnica” de a calatori astfel. Apoi au aparut cartile si mai apoi calculatoarele si totul s-a schimbat. Primul contact cu un astrolog a fost in 1998, la un curs al dlui Alexandru Nicolici, apoi a urmat scoala Fidelia in perioada 2003-2004.

Si am avut bucuria sa ma intalnesc cu Dan Ciuperca, si el iesean, prin anul 2000, sa discutam vreo trei ore si sa primesc un autograf pe cartea lui, in simboluri astrologice, pe care inca incerc sa-l inteleg. A fost un punct de referinta pentru mine acea discutie, si niste mesaje care au mai urmat, pentru ca, mi-am dat seama ca teoria trebuie observata si traita. Eram in faza in care mi se parea ca nu am cum sa ajung sa „stiu” toata teoria astrologica. In acea discutie, precum si in corespondenta noastra ulterioara, Dan Ciuperca mi-a explicat cum observa si cum experimenteaza influentele astrologice. Si atunci am inteles, de fapt, ce este informatia astrologica si ce inseamna sa o folosesti. Eu imi doresc sa vad pe strada copiii cautand luna pe cer si, in functie de cum arata, sa stie cum se pot organiza mai bine, pentru daca vor sti asta copiii, inseamna ca vor sti si parintii lor.

Cu Anca Tautu va puteti intalni si aici -- http://astromercur.blogspot.ro/


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi