Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Astrologie

„Astrologia este o stiinta celesta, o taina asemanatoare celor divine” - interviu cu Gabriela Dima -- Minerva, unul dintre cei mai apreciati si indragiti astrologi romani

„Prima astrograma? Cui altcuiva daca nu mie?! Credeam ca daca arunc cartea nu se va mai implini tot ce este scris in stele dar, Doamne!, cat m-am mai inselat, cat m-am mai inselat!! A fost prima lectie de astrologie experimentata pe pielea mea daca vrei, ca daca ne este scris sa ni se intample ceva ni se va intampla. Este ceea ce noi, prozaic, numim ce iti este scris in frunte ti-e pus”.

Gabriela Dima, Minerva pentru publicul larg, este un om pe care care ti-ai dori sa-l ai prieten pe veci, cu doar Acum si Aici. Originala, cultivata, plina de idei si de sfaturi, este gata sa ajute pe orice vrea sa se inteleaga si sa-si creeze un destin frumos. A urmat trei facultati, a muncit mereu mult si bine, si-a ajutat copiii sa ajunga oameni mari si invatati, a pus mana pe destinul a peste 30.000 de oameni, ale caror harti astrale le-a studiat. Autor de carte si formator, Gabriela Dima este in sine povestea unui succes si definitia reinventarii.
„Mama este urmasa boierilor olteni Baldovin si Jianu, iar tata al unui sir pierdut in negura timpului de negutatori bogati din Kalamata”

-- Absolvent de Drept, apoi al Institutului de Teatru si al Facultatii de Psihologie. Acum, astrolog. Este un parcus profesional fabulos. De unde a venit atat forta si dorinta de cunoastere?

-- Ca orice la orice Varsator, si la mine curiozitatea si motivatia functioneaza foarte puternic. Trebuia sa fiu medic, sa duc traditia mai departe, din pacate nu a fost sa fie asa. Orice pana la a vedea un om taiat! Mi-am dat seama ca nu era de mine. Ai mei, suparati, au spus sa ma descurc ca nu-mi vor plati meditatiile. Pe vremea mea, la Drept erau si cate 32 de candidati pe loc si atunci, fire inventiva, doar am Mercur exaltat in Varsator, m-am apucat de… scris. La propriu! Adica am scris manualele de Economie Politica si de Filozofie de 37, respectiv 41 de ori, plus o Conferinta Nationala si un Congres. Si am intrat cu 10. Dar sufletul meu era tot la scena. Ai mei, nu si nu! Cine a mai pomenit in familia lor un actor sau regizor? Mama este urmasa boierilor olteni Baldovin si Jianu, iar tata al unui sir pierdut in negura timpului de negutatori bogati din Kalamata. Poate de aici dorul de duca care se trezeste destul de des in mine si atunci iau lumea in picioare si ma duc unde nici cu gandul nu gandesc.

Pana la urma, dupa cinci ani de jurisprudenta, am intrat la IATC, actualmente ATF. In paralel, lucram in televiziune, apoi totul a venit de la sine. Mereu mi-ar fi placut sa fac Psihologia si, odata cu caderea regimului comunist, am putut urma si cursurile Facultatii de Psihologie. Mai acum doi ani am vrut sa ma inscriu la Medicina si maica-mea a spus stop: „Toata viata nu ai facut altceva decat sa cresti copiii altora si sa inveti!”. Eu imi iubesc copiii cu toata fiinta, chiar daca sunt infiati. Pentru al meu, Dumnezeu a harazit un destin in Ceruri… Stii, Teo Trandafir a dat o definitie superba infierii -- adoptat inseamna adorat. Ei nu au crescut in burtica mea, ci in inima mea. Noi am avut sansa sa ne intalnim in alte lumi, in alte sfere… superb!!! Mihai este intr-o pozitie cheie la o multinationala, iar Maria -- medic stomatolog la Toronto… Acesta le-a fost destinul!

-- Ce meserie v-a placut cel mai mult? Cum v-au ajutat toate la formarea dvs?

-- Culmea toate, dar mai puternica s-a dovedit astrologia. M-au ajutat in masura in care am fost capabila sa fiu un consilier pregatit pentru cei care aveau probleme. Culmea este ca fiecare dintre cele trei profesii sunt foarte bine platite! Dar mi-a placut mai mult astrologia. M-am numarat printre copiii crescuti nu cu cheia de gat, ci in cresa si gradinita, cu educatoare care erau surprinse de istetimea copiilor. Doamna Jeni, educatoarea mea de suflet, mi-a stimulat placerea de a asculta povesti, de a visa cu ochii deschisi, de a asculta muzica naturii, de a asculta chiar cum creste iarba si de a scruta cerul in cautarea unor raspunsuri.

La cinci ani, am avut norocul sa o intalnesc, pentru prima oara, pe Marea Doamna a culturii romanesti, Zoe Dumitrescu Busulenga. M-a intrebat ce vreau sa ma fac cand voi fi mare si eu am raspuns: „Copac”. „De ce?” „Ca sa inteleg ce-si spun vantul si ploaia cand este furtuna”. Ea a avertizat-o pe mama vis-a-vis de sensibilitatea copilului care eram. Apoi profesorii care m-au format ca intelectual.
„Te ridici, iti oblojesti genunchii zdreliti, iti stergi lacrimile si mergi mai departe… Acesta este, in mare, Destinul Omului”

-- Si cum a crescut acel ”copac”?

-- La 17 ani, am reintalnit-o pe doamna Zoe la mama in cabinet. Era cu Sorana Coroama-Stanca, cunoscuta creatoare a serialului de televiziune „Musatinii”, erau prietene. Cand a dat cu ochii de mine, primul lucru care m-a intrebat a fost daca mai vreau sa fiu copac. I-am spus ca vreau sa ajung ca ea, sa fiu o erudita. A spus ca nu are nimic impotriva, dar ca am foarte mult de munca de acum incolo, dovada ca nu am intrat la IATC decat a 11-a oara. Doamna Zoe era in comisia de admitere, in ultimii 3 ani am cazut prima sub linie, ceea ce nu a facut decat sa ma ambitioneze. Insemna ca eram pe aproape. Astazi nu pot decat sa-i doresc sa-i fie lin drumul printre stele. Eruditia mea s-a fundamentat pe principiile studiului riguros, cu asimilarile cuvenite varstei, pentru ca una este sa citesti „Cei trei Muschetari” sau „Contele de Monte Cristo” la 17 ani si alta, la 40… Nu mai ai rabdare, subiectul devine pueril, doresti profunzime, introspectie, intelegerea lucrurilor ascunse, aprofundarea Cunoasterii.

Este varsta la care te indrepti spre Camus si Steinhardt, eventual, spre Noica, Ecco si spre Biserica, dar mai ales te reintorci catre Dumnezeu, descoperi profunzimile spiritualitatii… In tinerete nu intelegem cate ne leaga de Divinitate pentru ca nu avem experienta de viata, dar incet, incet dobandim Intelegere. Se produc primele drame personale, il renegam pe Dumnezeu, nu intelegem de ce ni se intampla noua toate acestea si, brusc, ai revelatia ca Dumnezeu nu ii incearca decat pe cei pe care ii iubeste, ca nu doar tie ti se intampla, ca prin aceste momente trec toti oamenii si atunci, chiar daca nu uiti si nu intelegi intru totul de ce s-au intamplat toate atat de repede, te invaluie linistea, ti se dezvaluie nemarginirea din tine si din univers, dumnezeirea, destinul sau cum i s-o mai fi spunand. Te ridici, iti oblojesti genunchii zdreliti, iti stergi lacrimile si mergi mai departe… Acesta este, in mare, Destinul Omului.

-- Cum a inceput povestea cu astrologia? Care a fost prima astrograma si cui i-ati desenat-o?

-- Habar nu aveam ce este acela horoscop, dar citeam „Cer si Destin” a lui Armand Constantinescu si nu aveam decat 14-15 ani. Ai mei erau vecini cu poetul Alexandru Banciu care, din cauza diabetului, a orbit, iar eu eram singura care asculta fascinanta tot ce-mi povestea despre stele, planete, zodii, piramide energetice, spiritism, asa ca pana la a aborda astrologia cu pasiune a fost mai putin de un pas. Cu rigurozitate, studiez doar de vreo doua decenii, zilnic cel putin 4 – 5 ore. Prima astrograma? Cui altcuiva daca nu mie?!

Credeam ca daca arunc cartea nu o sa se mai implineasca tot ce este scris in stele, dar, Doamne!, cat m-am mai inselat, cat m-am mai inselat!! A fost prima lectie de astrologie experimentata pe pielea mea daca vrei, ca daca ne este scris sa ni se intample ceva ni se va intampla. In tranzite acel ceva se estompeaza, se atenueaza si uneori evenimentul chiar poate fi evitat, dar cand te nasti cu el in tema natala, nu! Este ceea ce noi, prozaic, numim ce iti este scris in frunte ti-e pus.
„Este momentul unei recalibrari semantice, este momentul trecerii de la astrologia de taraba, de la astrologia comerciala la cea elevata, fundamentata pe studiu”

-- Ce ar trebui sa inteleaga oamenii despre astrologie? Multi o confunda cu „ghiceala”. Este nevoie de o recalibrare a sensului, a imaginii?

-- Astrologia este o stiinta integratista, contine elemente de mitografie si mitologie, de astronomie, de geometrie plana si in spatiu, de trigonometrie, este stiinta din care s-au desprins pe rand toate celelalte stiinte, este Universul revelat pentru fiecare dintre noi din imensitatea ansamblului cosmic. Harta astrala este un exponent al teoriei fractale. Un semn are 30 de grade, este impartit in 3 decani a cate 10 grade. Fiecare este stapanit de planetele triplicitatii pe care o implica – foc, aer, pamant sau apa, fiecare decan contine 4 duazi, de 3 ori cate 4 fac 12, adica fiecare duad reprezinta un semn, care se imparte in 3 decani, fiecare decan in 4 duazi, fiecare duad este un semn si iata spirala infinitului cum leaga Cerul si Pamantul.

Un astrolog consiliaza, nu ghiceste. El te indruma, dar nu poate lua deciziile in locul tau. Iti poate arata drumul in viata sau daca te-ai abatut de la el, dar nu te va impinge sa faci corectia necesara daca nu vrei. Liberul arbitru este cuvantul de ordine. In nici un caz un astrolog nu-ti va spune ce ochi are iubitul tau, daca este blond sau brunet, dar poate sa-ti vorbeasca despre posibilitatea intalnirii unui virtual partener, daca destinul astral ti-a rezervat una sau doua casatorii ori celibatul, te poate ajuta sa demarezi propria afacere, momentul cand sa-ti plasezi banii, momentul cand sa te casatoresti sau sa pornesti intr-o calatorie, sa-ti construiesti o casa sau sa-ti achizitionezi o masina, cand sa semnezi un contract de asociere si multe, multe altele. Da, este momentul unei recalibrari semantice, este momentul trecerii de la astrologia de taraba, de la astrologia comerciala la cea elevata, fundamentata pe studiu.

Nu patalamaua te face astrolog, in 3 saptamani nu esti astrolog, nici pe departe, ci munca, studiul, analiza, descoperirea tiparelor evenimentelor. Este de muncit si numai cine este pregatit sa renunte la sine poate face cu adevarat astrologie. Cum mai spuneam, vrei sa fii astrolog, trebuie sa studiezi permanent si esti bun, vrei sa faci astrologie dupa ureche, n-ai decat, dar te deprofesionalizezi. Biserica s-a ridicat impotriva astrologiei atunci cand aceasta s-a transformat in comert, dar astrologia este o stiinta celesta, niciodata nu ai sa degradezi astrologia ci pe tine, cel care practici degradarea prin astrologie.

Cati sarlatani nu au fost de-a lungul vremii, oho, sa fim noi sanatosi, dar astrologia a traversat timpurile integra si evolueaza, se specializeaza – medicala, holistica, orara, natala, previzionala, karmica, financiara, economica, psihanalitica. Acumuleaza si se extinde.

-- Care este misiunea unui astrolog? Ce are voie si ce nu are voie sa faca? Dvs cum ajutati oamenii?

-- Asculta, apoi consiliaza. Asemenea psihologului, terapia prin cuvant este arma de baza. Arta conversatiei face parte din meseria noastra, din moment ce ne-am ales-o. Atentie, insa! Sfatuim, nu luam deciziile in locul oamenilor. Este foarte important! De ce spun asta? Pentru ca foarte multi dintre cei care ma cauta intreaba ce sa faca. Eu incerc sa le ofer cateva optiuni, le arat sau ii indrum pe anumite cai, dar nu mai mult de atat si se pare ca o fac bine atata timp cat am clienti care ma cauta si dupa 19 ani. In nici un caz insa, nu am sa spun cuiva cat mai are de trait! In schimb mi se pare important sa pregatesc familia pentru un moment greu.

A venit la mine tatal unei fete si logodnicul acesteia, disperati, plangand. Tanara facuse meningita meningococica si era in coma. I-am trimis la un preot, dar le-am spus sa se astepte la orice. Daca Dumnezeu vrea ca ea sa traiasca, va trece de o anumita data, dar daca nu, va pleca la el. Se pare ca Dumnezeu a iubit-o intr-atat incat la data respectiva a luat-o la el, in ziua cand implinea 19 ani. Trebuie insa sa stii cum sa pregatesti familia pentru ce este mai rau. In niciun caz ab abrupto. Este bine sa-ti cunosti predispozitiile natale pentru ca, asa cum spune un vechi dicton, sunt convinsa ca este de sorginte chironiana, Astrele predispun, omul dispune. Am constat pe pielea mea ca tot ceea ce iti este scris in tema natala in frunte ti-e pus, intr-adevar, dar daca evenimentele apar in tranzite, pot fi chiar evitate sau atenuate.

De exemplu, apare pericolul de a te rani grav la cap. Stiind acest lucru, esti atent, te protejezi si pericolul devine o banala zgarietura sau un cucui de toata frumusetea, alteori il eviti de asemenea maniera ca nu se intampla nimic. Deci stiind ce se poate intampla, nu este musai ca evenimentul sa se si petreaca. Vorbesc, repet, de evenimentele care se produc pe tranzie si nu de harta natala.
„Cred ca as fi fost un bun cercetator in lumea medicala”

-- De care ramura a astrologiei sunteti cel mai mult atrasa?

-- Medicala. Cred ca aici contribuie si mediul in care am crescut si, asa cum imi place mie sa spun, sunt un medic ratat. Cred ca as fi fost un bun cercetator in lumea medicala. De fapt, asa imi scriu si cartile (le puteti gasi la www.librarieonline.ro – n.r.), bazandu-ma pe cercetare, cautand conditiile de declansare a bolii, mecanismul astral care sta in spatele acestora, descoperind tipare potentiale care pot fi regasite in tema natala, cu mult inainte ca boala sa se manifeste, analizez anumite boli. Apoi, astrologia mondiala -- este fascinant sa vezi cum se misca lumea, constientizezi ca esti martor unic al configurarilor si reconfigurarilor geopolitice sau mai stiu eu al carui eveniment de importanta universala. Si nu in ultimul rand, astrologia relationala si previzionala. Acum, de exemplu, ma tenteaza si astrologia vedica, dar Capricornul din mine imi spune – „Nu te risipi si mergi pe calea pe care ai deschis-o”. Si atunci merg pe drumul meu. Prefer sa fie unul distinct si bine trasat decat o poteca pe care sa ma tot impiedic.

-- V-am ascultat vorbind despre transplant. Am inteles ca putem evita unele probleme de sanatate atunci cand ne cunoaste astrograma.

-- O, da, o, da! Nici nu stiti ce satisfactie te incearca atunci cand vine omul sa iti spuna ca ai fost corect in ceea ce ai semnalat! Sunt, cum spuneam, situatii in care bolile nu pot fi evitate. Exista o configuratie misterioasa si, in acelasi timp infricosatoare pentru unii. Se numeste Yod sau degetul lui Dumnezeu. Aceasta configuratie are un apex care se activeaza ori de cate ori se formeaza opozitia perfecta, adica grad pe grad, cu planeta focar aflata in opozitie, la celalalt capat al apexului. In anul 2000, cand Bill Clinton a anuntat ca a fost descifrat Codul Genetic, in harta momentului era un yod cu varful indreptat pe Washington DC, apexul fiind activat, din cate imi amintesc, de conjunctia Chiron – Pluto.

Or, este stiut ca Pluto este cel care raspunde de genetica, de acizii nucleici, iar Chiron il acompaniaza cu brio. In ce-l priveste pe Chiron, inca ne aflam la inceput de drum in cercetare, sunt convinsa ca are multe sa ne invete. Pe Pluto, din pacate, astronomia s-a grabit sa-l retrogradeze din randul planetelor in cel al asteroizilor. Eu zic ca s-au grabit si Pluto ne va da destule bobarnace ca sa ne arate ce poate.

-- Dna Minerva, daca ar fi sa-i sfatuiti pe parinti, le-ati sugera sa cunoasca in amanunt harta copilului?

-- Da, cu toata convingerea. Am avut surpriza sa constat ca un copil stie de mic ceea ce vrea sa se faca atunci cand va fi mare. De cate ori nu vedeti un copil jucandu-se de-a doctorul, de actorul, de-a judecatorul? Am avut situatii in care parintii au venit cu copiii de mana la mine. Configuram harta si prima intrebare o adresam parintilor, din politete -- Ce ati vrea dvs sa urmeze? Apoi il intrebam pe el, pe cel mic. In 90 % dintre cazuri, ceea ce a spus copilul a corespuns cu ceea ce spunea tema natala. In tema mea natala se vede clar ca trebuia sa fiu medic, am facut scoala cat pentru zece vieti, dar niciodata nu mi-am gasit locul pana la astrologie. Si atunci am realizat ca sunt, de fapt, tot medic dar unul altfel decat cel alopat.

-- Linia de destin, un alt subiect foarte interesant. Ce este? Cum ne putem afla destinul si cum stim ca suntem pe drumul cel bun in viata?
 

-- S-a incetatenit ca Nodului Nord sa i se spuna Destin, iar Nodului Sud, pedeapsa in viata. Pe undeva sunt foarte aproape de adevar atata timp cat Nodul Nord raspunde de desavarsirea menirii in aceasta viata, iar Nodul Sud arata ceea ce avem de reglat, de echilibrat. Atunci cand traim acut senzatia de blocaj este bine sa ne analizam in special care ne-au fost dorintele cand am pornit in viata si cat din ele am realizat. Mijlocul Cerului, de regula, sugereaza profesia, dar acest indiciu se coroboreaza cu aspectele pe care le face cu planetele aflate in alte case care raspund de asocieri, creativitate, venituri, loc de munca, studii. De regula, acest blocaj apare la maturitate, grupa de varsta frecvent intalnita fiind 38-42 de ani. La 40 de ani, putini au curajul sa se reinventeze. Ei bine, eu am facut-o si nu imi pare rau!! Nu spun cate dispute am avut cu mama pe tema asta, dar copiii mei m-au sustinut si asta a insemnat mult.
„Exista potential in Romania cat nu cred ca exista in toata Europa”

-- Ati amintit cu dezamagire despre astrologia de taraba. Ce parere aveti despre astrologii romani? Sunt buni specialisti? Unde se afla ei in raport cu cei din strainatate?

-- Exista potential in Romania cat nu cred ca exista in toata Europa. Problema este sa aprofundeze ceea ce stiu, sa invete permanent, sa nu se cantoneze in cateva elemente pe care le-au invatat papagaliceste, dar nici sa nu sara, imediat ce deprind cate ceva din tainele astrologiei, sa o practice pentru bani. Ce le pot spune este ca vor plati cat nici nu se gandesc pentru ceea ce fac si nu doar in astral, ci si in viata de zi cu zi. Astrologia se invata numai prin practica. Astrologia este o taina asemanatoare tainelor divine, doar este coborata din plan divin pentru a ne ajuta si a-i ajuta pe ceilalti. Reiteram cosmogonia Universului dupa cum in Biserica reiteram cosmogonia cristica. Parerea mea este ca ne putem numara, fara nicio rusine, printre numele internationale alaturi de Liz Greene, Elisabeth Tessier, Stephen Arroyo, Piero Grimaldi, Dona Cunnigham, Marcia Stark, Svir Olssen! Si fara falsa modestie!

-- Sunteti formator. Ce va propuneti sa faceti in domeniul astrologiei?

-- Sa trasez niste jaloane care apoi sa fie extinse de catre cei care vin din urma.
„Vreau sa nu-mi fie rusine ca am trait atunci cand va trebui sa pornesc in cea mai lunga Calatorie a Sufletului…”

-- Foarte multi dintre noi va cunosc „de pe sticla”, de la televizor. Multi  se intreaba cine este omul Gabriela Dima.

- Uau! Pai, sunt un om care pana la 56 de ani a trait si a experimentat foarte multe, intens. Cred ca traiesc fiecare zi numai ca sa-i pot multumi lui Dumnezeu ca mi-a mai dat timp sa ii ajut pe oameni. Citesc, in continuare, desi Internetul este acaparator, citesc literatura de specialitate, bineinteles. Sunt sociabila, am foarte multe cunostinte, dar prietenii adevarati ii pot numara pe degete. Odata ce am intrat in casa inchid usa prezentului si sunt in lumea mea, a studiului. Imi place muzica baroca, iar preferatii mei sunt Albinoni si Bach.

Imi place si Abba, dar si Adele, dar am zile in care vreau liniste, doar liniste. Ideile mi le pritocesc goblenand sau tricotand. Dorm foarte mult, mai ales dupa perioade intense de studiu in care trebuie sa-mi elaborez materialele. Am o pisicuta, se numeste Ara si ea este cea care a adus echilibrul in viata mea, dupa ce au plecat si copiii. Familia mea este cea care pana la urma m-a sustinut si ma sustine in ceea ce fac si cred ca acesta este un suport real pentru mine. Ei sunt la Arad, dar vorbim de cate 4 -5 ori pe zi. Imi place sa bucataresc, si gatesc bine, din pacate nu prea mai am timp. Imi plac salatele si fructele de mare. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care o traiesc si vreau sa nu-mi fie rusine ca am trait, ce am trait si pentru ce am lasat in urma, atunci cand va trebui sa pornesc in cea mai lunga Calatorie a Sufletului…

Cu Gabriela Dima va puteti intalni si aici -- http://astrologiecuminerva.blogspot.ro/

Interviul a fost realizat cu ocazia primei editii a Simpozionului National de Astrologie de la Iasi, derulat pe 23 si 24 martie 2013.


1

Comentarii:2


1# Scris de

olimpia dicu

in data de:

01/05/2013 10:57

Un interviu emotionant...cel putin pentru mine;un interviu la care tin ,sincer,din inima,pentru ca are o valoare aparte. Pe Gabriela o iubesc mult, enorm si ce-i doresc eu,este tot binele din lume. Dintotdeauna a fost preocupata de studiu,de mersul inainte al lucrurilor,de transformarile din jurul ei;a ramas un caracter nealterat,mare si frumos,impartial;o verticalitate pe care ar fi minunat sa o intalnim si la altii,mai des,in jurul nostru. O iubesc pentru ceea ce a insemnat ,mereu,in viata mea:lumina,speranta ,curajul si putinta;visarea si frumosul.


2# Scris de

olimpia dicu

in data de:

01/05/2013 10:38

Un interviu emotionant...pentru mine. Am regasit acelasi om minunat pe care-l cunosc;o iubesc pe Gabriela si o pretuiesc enorm,pentru ceea ce inseamna ea pentru mine:lumina,speranta,curaj,putinta....de a visa ,de a duce lucrurile mai departe. A fost mereu destinata studiului,meditatiei,conexiunii lucrurilor;un caracter mare,frumos,impartial,cu o verticalitate de neclintit.......un om ales sa stea drept,ca un copac si sa fie spre folosul semenilor. Pentru tot ce inseamna ea pentru mine,o iubesc si o pretuiesc........eu care in existenta mea,oriunde m-am aflat, m-am gandit mereu la ea,rostindu-i o rugaciune ,cu dorinta de a-i fi mai bine. Cu toata dragostea,olimpia.


Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanando pechora tulip internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi