Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

Familie si sanatate

Doneaza Speranta! Ajuta un om sa traiasca din nou!

Iulia Nanescu este un om bun si curajos. Crede in frumusetea sufletului si in bunatate, fiind convinsa ca, dincolo de toate, acestea ne definesc organic. Da, oamenii sunt buni, dincolo de masti si de rolurile sociale. Trebuie doar ajutati sa constientieze acest lucru.

Cum stii ca esti bun? Sau esti rau? Cum stii ca poti ajuta sau rani? Privind la cei din jur si in tine insuti. Dar ca sa privesti trebuie sa-ti scoti ochelarii, trebuie sa deschizi ochii si sa accepti lumina si frumosul din jur sau, uneori, rautatea. Nu judecati, doar priviti si, daca puteti, acceptati si iertati, apoi daruiti.

Daruiti zambete, lumina, caldura, culoare sau chiar viata. « La inceput, dai din ceea ce ai. Apoi, din ceea ce esti », a spus parintele Arsenie Boca. I-am inteles mult mai tarziu cuvintele, dupa ce am cunoscut oameni frumosi, pentru care viata inseamna doar o insiruire de clipe, al caror final urma sa curmat de o boala nemiloasa.

Se intampla uneori ca viata sa ia un alt curs in doar o secunda. Asa a fost cu Iulia Nanescu, un jurnalist inimos, vocea cu ochi albastri de la Radio Hit Iasi. Un card de donator primit de la Centrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, in urma unor analize uzuale, a deschis usa unor noi inceputuri. Iulia Nanescu a decis sa se alature persoanelor bolnave de leucemie si a creat 

Comunitatea Donatorilor Voluntari de Celule Stem din Romania (http://comunitateadonatorilorvoluntaridecelulestem.wordpress.com/)
 prima de acest gen din tara. La inceput a avut ca partener doar Centrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Iasi, aflat la Institutul Regional de Oncologie.

Vino si tu! Ajuta-ne!

Campania «Doneaza speranta» a fost urmatorul pas firesc, iar proiectul a crescut frumos. “Campania isi propune să creasca numarul donatorilor potentiali de celule stem inregistrati in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem de la aproape 10.000, cat este in prezent, la 1 milion. Prin cresterea numarului de donatori putem oferi o sansa reala la peste 90 la sută din pacientii diagnosticati cu leucemie din Romania. Odată cu lansarea campaniei, Comunitatea Donatorilor Voluntari de Celule Stem din Romania va fi recunoscută oficial de conducerea Institutului Regional de Oncologie Iasi ca fiind prima comunitate de acest fel din Romania”, a explicat Iulia, apoi privirea i s-a indreptat spre cana cu ceai. Mandarine si fragi. Ca in copilarie, cand totul este frumos si lipsit de griji.

In campanie sunt asteptati sa se alature toti cei care au avut macar o speranta in viata lor – de a iubi, de a fi iubit, de a TRAI

Campania va fi lansata marti, 11 martie, la ora 11, la Institutul Regional de Oncologie Iasi, in prezenta dr Aurora Dragomiristeanu, directorul general al Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. „In prezent, sunt aproape 10.000 de donatori inscrisi si speram ca anul aceasta numarul lor sa crească la peste 20.000. Sunt pacienti pentru care nu gasim donatori compatibili in registrele din strainatate, iar şansa lor de vindecare este identificarea unui donator compatibil in Romania, insa, registrul roman este deocamdată prea mic sa acoperim toate solicitarile. Pana acum au fost efectuate 22 de proceduri de transplant de celule stem hematopoietice dintre care la 20 de pacienti au fost donatori straini. In prezent, avem 10 bolnavi pentru care nu gasim donatori compatibili”, a precizat dr. Aurora Dragomiristeanu.

Fii voluntar!

Si pentru Niciodata sa nu spui Niciodata, voluntarii Comunitatii Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din Romania, impreuna cu personalul medical din cadrul Centrului Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Iasi, vor desfasura mai multe campanii de informare si de mobilizare a tinerilor pentru a se inscrie in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

In luna martie sunt programate caravane de promovare a donarii de celule stem hematopoietice si pentru inscrierea in Registrul National a Donatorilor de Celule Stem. O echipa medicala este pregatita sa se deplaseze la sediul institutiilor pentru actiuni de informare si prelevare a probelor de sange.

„Cred cu tarie ca oamenii vor să se implice si sa-i ajute pe cei carora nu le-a mai ramas decat speranta. Donatorii voluntarii nu trebuie să faca altceva decat sa se informeze, sa se adreseze centrelor din tara unde se fac testele de sange pentru a vedea daca sunt sanatosi si apoi sa ajute. Doar impreuna suntem o forta. Impreună Donam Speranta!”, este convinsa Iulia Nănescu.

In campania „Doneaza Speranta” s-au alaturat:
Fundatia Comunitara Iasi
Prime Iasi
Asociatia Mai bine
Asociatia Alternative Sociale
Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia Star of Hope
Societatea Studentilor Medicinisti
Societatea Studentilor de la Psihologie
Asociatia Liga Studentilor Universitatea “Petre Andrei” din Iasi


Comentarii (0)

Adauga comentariu:

Nume:

Email:

(nu apare in pagina )

Comentariu:

 

Caractere disponibile

 

Cod antispam - introduceti in cimpul de mai sus cele 3 caractere de culoare neagra


sanandoilikeiasi