Wines - Recomandarea Paharnicului • 2012 An Olimpic - La un taifas cu olimpicii Arte - Diana Condurache Universitaria - TrainsFormation • Business - Naive • Familie si sanatate - La un taifas cu sufletul • Psihologie - Karyn Taulescu • Diaspora Dezvoltare personala - Nora Prutianu • Ambient - Nicolae Palaghiu • Beauty Astrologie

astrologie reiki adrian chelariu
Gastronomie

Saptamana restaurantelor si la Iasi

Ieseni, Toate Furculitele Sus! De luni, aveti rasfat culinar in cadrul Saptamanii Restaurantelor si la Iasi.

Mananci si castigi!
Via Naturalia ofera un cos cu produse organice

Saptamana Restaurantelor, care astazi incepe si la Iasi, a adus in discutie un subiect foarte important pentru cei care au grija de sanatatea lor -- mancarea organica, despre care se discuta prea mult si se face prea putin. Multi dintre noi si-ar dori ca numarul restaurantelor care au in meniu si un fel de mancare organic sa fie mult mai mare, iar oferta sa se diversifice in timp.

Tuffli, cochetarie la cofetarie

De treci pe strada Lapusneanu a Iasilor nu tagadui a gusta din cateva bunatati pe care cofetarii de la Tuffli le migalesc intru rasfatul targovetilor. Opriti-va si alegeti un dichis dulce, neaparat!

Craciunul in Tara Bucatelor -- Retete de un blogger adunate, preparate si gustate

« Dragii mei, dupa cum stim, sarbatorile se apropie si fuga dupa retete si ingrediente a inceput deja. Pentru a va usura putin toata aceasta alergatura m-am gandit sa va ajut, punandu-va la dispozitie aceasta carte cu retete de sarbatori. Poate nu toti aveti timp sa stati pe Internet, pe site-uri si bloguri cautand retete care mai de care, cautand o anume reteta, asa incat m-am gandit ca o asemenea colectie de retete v-ar fi utila ».

Bulz & Blues -- Iesenii sarbatoresc cu Jamie Oliver Food Revolution Day

Pe 17 mai 2013, ora 17:00, la Clubul de Agremenent Hamak, iesenii sarbatoresc a doua editie Food Revolution Day by Jamie Oliver in stil local, cu bulz si blues.

Pasca pufoasa

Alice Ciobanu este unul dintre cei mai indragiti blogger de food si sfetnicul meu de taina si de sarbatoare. Si fiindca mai sunt cateva zile pana la Paste, am rugat-o sa ma ajute cu o reteta de pasca. Delicioasa!

Masters of Flames – Duelul bucatarilor

Pe 30 si 31 martie Iasul va fi gazda unui regal culinar. Este vorba despre Campionatul International de Gatit in Aer Liber, o competitie care isi propune sa aduca in România conceptul de „bucatarie-cultura”.

Loulou Bakery si dragostea pentru gust

"Pasiunea pentru gatit pot spune ca am avut-o chiar de mica, atunci cand experimentam prin bucatarie si faceam tot felul de minuni. Odata ce am crescut in tainele bucatariei m-a introdus sora mea mai mare. Ii pot multumi ca mi-a daruit aceasta dorinta de a crea si de a darui ceva gustos celor din jur" – Elena Padurariu, Loulou Bakery

Crinkles

Un dulce pentru week-end si pentru un inceput de saptamana perfect. Asta ne propune Alice Ciobanu. Crinkles, pentru pofticiosi.

Briose cu dulceata si cacao

Pe Alice o cunoasteti deja Este un cunoscut food-blogger ieean, a sustinut multe campanii dedicate copiilor, ne vorbeste mereu despre bunatatile cu care ne putem rasfata si, mai ales ne invata cum sa le preparam.

Vio BRIO, alinturi cremoase pentru zile catifelate

Imi plac confortul, stiti asta, si lucrurile bune. Imi plac serile calde, in care scortisoara este condimentul perfect pentru o cana cu lapte. Obligatoriu cu caimac, fiindca altfel nu pot sa-mi amintesc de bunica. Obligatoriu langa o briosa, fiindca altfel nu pot ajunge in zilele copilariei.

Foietaj cu urda si spanac

Dupa ce au sarbatorile parca ar merge ceva menuri mai usoare. Si pentru sanatate, si pentru dieta.
Va propunem , asadar, un foietaj cu urda si spanac.

Ziua Ignatului

Se spune ca in noaptea de Ignat porcii viseaza daca vor fi sau nu taiati sau viseaza cutit, ceea ce constituie un semn ca vor fi sacrificati. Conform randuielii traditionale, taierea porcului este singura activitate permisa a se desfasura in ziua de Ignat. Se credea ca prestarea oricarei alte munci - spalatul rufelor, cusutul, torsul lanii, maturatul casei etc, atragea dupa sine pedepsirea celor care se faceau vinovati de incalcarea normelor sarbatoririi.

Scuticele Domnului

Mihai Lupescu ne spunea in cartea sa, Din bucataria taranului roman: "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele Domnului se fac in Ajunul Craciunului. Ele sunt niste turtite subtiri si coapte, muiete in apa indulcita cu miere ori zahar. Printre ele se pune si branza de julfa (julfa, jufa sau jurfa se face din samanta de canepa pisata). Cine vrea poate pune si miez de nuca pisat. E pomana cine le face si le trimite altora. Ele se duc si jertfa la biserica. Pe masa satencelor se pun de Ajun de le sfinteste preotul".

Fursecuri cu untura

In urma cu doi ani, canalul TV Cooking Channel a lansat o provocare pentru prajiturelele de Craciun si am vrut sa particip. Am facut aceste fursecuri pe care mama le face iarna, fursecuri care au castigat si de doi ani sunt pe listele cu prajituri de Craciun la Cooking Channel.

Craciun cu prajiturile lui Alice

Pe Alice Ciobanu am cunoscut-o pe Facebook. Mi-au atras atentia prajiturile, de fapt fotografiile lor. Apoi, am citit si retetele, dar mai ales fragmentele nespuse din spatele randurilor. Am incercat sa inlocuiesc ingredientele naturale cu parti din sufletul cald pe care le pune in fiecare bucatica de aluat din care plamadeste daruri pentru pofticiosi.

DULCE ROMANIE, regalul gastronomic al bloggerilor romani din toata lumea

Pe 1 Decembrie, un grup de 30 de food-bloggeri vor oferi o expozitie inedita. Este vorba despre proiectul "DULCE ROMANIE", initiat de Mihaela Pesa Dascalu, o romanca stabilita in Statele Unite ale Americii.

Prajitura de post cu miere si nuci

Daca tot veni sezonul rece, iar Craciunul bate la usa, plus ca suntem si in post, ne-am gandit sa va propun ceva bun si usor de preparat. In acest sezon sunt nelipsite nucile si mierea de la niste albinute harnicute, cum suntem noi toate gospodinele.

Carti bune de mancat! Ai 15% reducere la cartile de gastronomie

Daca pofta vine mancand, inspiratia culinara vine citind. Si e mai usor sa fii inspirat in bucatarie cand ai reducere de 15% la toate cartile de gastronomie din Carturesti.

Paste cu pui la cuptor

Noi iubim pastele, in orice fel de combinatii, cu branza dulce, sarata, cu carne, cu sos, cu ciuperci, la cuptor...oricum si oriunde. Super bune. Astazi: Paste cu pui, la cuptor.

Pui aromat la cuptor cu cimbru si busuioc

M-am inscris in provocarea tinuta de Ama pe blogul ei. Marturisesc ca mi-ar fi placut sa ma inscriu de mai multa vreme, insa nu am reusit. Dar vorba ceea: niciodata sa nu spui niciodata... sau mai bine mai tarziu decat niciodata... iata-ma inscrisa.

Fluturasi insiropati

Si ce daca este luni? Nu ne putem bucura de un desert delicios? Ba da, iar Costi Sculeac a rasfoit retetarul si si-a amintit de un desert delicios, pecare l-a preparat intr-o duminica aurie si calda.

Prajitura Sah-Mat

De mult timp ma gandesc sa fac un tort Sah. Problema e ca nu am trei tavi rotunde de aceeassi dimensiune, adica vreo 20-22 cm, pentru a da drumul la treaba. Mai demult, tot gandindu-ma la ce fel de prajitura-tort sa ii fac fiica-mii de Sfantul Ion (o cheama si Ioana, nota bene!) am hotarat brusc sa-i fac o prajitura Sah. Mat a fost efectul!

Secretul amandinelor de vis

Am facut pasta de susan in casa. Si pentru ca mi-a iesit si sunt mandra de asta, va voi oferi reteta, poate mai incearca cineva.

Tahini a la Alice Albinutza

In acest week-end, Alice ne rasfata cu amandine. Delicioase, pline de ciocolata si purtatoare de ganduri pline de dragoste!

Pilaf de pui de altadat'

Mi-a fost dor de un pilaf...din ala din alte vremuri, de altadat'. Sper ca va mai aduceti aminte de pilaful acela putin zemos, usor dulce-sarat, dintr-un bob simplu fara pretentii de bio, eco si alte dracii moderniste. Pilaful acela legat si aromat servit cu mare drag alaturi de putin pui prajit simplu fara prea mari fasoane si mirodenii.

Degusta si sustine hrana sanatoasa!

Stim ca apreciezi hrana buna, sanatoasa! Iti place sa ii simti gustul adevarat si ai vrea sa il intalnesti in continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor si pietelor din orasul tau. In aceasta toamna, viitorul agriculturii si al hranei noastre ar putea fi influentat decisiv de catre Parlamentul European care va stabili Politica Agricola Comuna pentru urmatorii 7 ani.

Din retetele lui Alice - Mississippi mud pie

Daca e week-end e odihna, taifasuri si obligatoriu ceva dulce. M-am gandit la Mississippi mud pie, care mi-a atras atentia de cum rasfoiesti indexul retetelor lui Gordon Ramsay. Hei!, mi-am zis, suna fain. Si ce foto!,.am exclamat apoi. Ooo, ce ingrediente! So simple but so delicious!

Sanatatea vine dintr-o rosie

Rosie-rosioara, cine-i cea mai imbujorata din tara? Cam asa ar incepe o poveste despre rosii si calitatile lor miraculoase. Rosia e un nepretuit dar creat de natura special pentru noi, oamenii. Stiati ca rosia e un fruct? Ei bine, da. Din punct de vedere botanic, rosiile sunt, ca si dovleacul, fructe. Din punct de vedere culinar, pentru ca sunt folosite la aperitive, salate si mancaruri, rosiile sunt socotite a fi legume. Astfel ca desi e un fruct poate fi considerata, fara greseala, ca fiind legume.

Alice Albinutza si povestea retetelor cu chef de viata

"Nu sunt genul de gospodina ce se trezeste dis-de-dimineata, sufleca manecutele si pana-n noapte framanta, coace, fierbe. Imi place sa-mi petrec timpul din bucatarie facand ceva cu veselie, cu muzica intotdeauna si nelipsita mea cana rosie cu cafea. Retetele apar pe blog doar dupa ce au trecut testul, gust-estetic-culoare, si a avut loc sedinta foto". Asta spune despre ea Alina Ciobanu, un food blogger foarte apreciat, cunoscut sunt numele de Alice Albinutza.

Pofticiosii din Camara Bunicii

Are putine calorii si este perfecta pentru curele de slabire, se digera mai usor decat celelalte branzeturi fiindca are un continut redus de grasimi. Acestea ar fi, la o prima vedere, principalele calitati ale branzei de capra. Poate fi inclusa in meniu la orice varsta si ar fi indicat sa nu ne lipseasca din frigider si din farfurii. Iar daca provine din Camara Bunicii, deja vorbim despre o delicatesa.

Gastronomia belgiana – savoare frantuzeasca si cantitate nemteasca

Daca sunteti in Belgia si va doriti o masa de pranz sau o cina romantica se pot alege meniuri simple, dar gustoase. La restaurant va poate intampina un decor din lemn sau un zid de caramida cu un semineu, unde cu siguranta veti gasi cartofii prajiti si midiile sau poate veti fi curiosi sa gustati din gofrele traditionale, toate la un standard ridicat si o prezentare impecabila, caci se spune ca Belgia serveste mancare de calitate frantuzeasca si in cantitate germana.

Raw Generation Expo – Targ de sanatate

Pe 25 martie 2012, in Sala Expo de la Rin Grand Hotel in Bucuresti, se va desfasura a patra editie nationala a Targului Raw Generation®, primul din Romania care promoveaza alimentatia "raw food". Primele trei editii au avut un mare succes, aratand inca o data profesionalismul organizatorului -- Ligia Pop, Raw Chef, YouTube Next Chef. Ligia este ai autor de carte, ea semnand pana acum trei volume despre raw food, "Retete Vegane Fara Foc", "Deserturi Pentru Parinti si Copii Sanatosi" si "Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie". Ligia este si gazda show-ului "Ligia's Kitchen®".
Targul de Primavara Raw Generation® va fi deschis publicului incepand cu ora 10 pana la ora 20 iar intrarea va fi gratuita, peste 50 de expozanti asteptand sa incante publicul cu o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa. Vor avea loc prezentari despre raw food, degustari de produse, demonstratii culinare si workshops.

Povestea sarmalelor

Era mai demult, când miroaznele si mirodeniile nu preau înmiresmau pofticios cuhniile moldovenesti. Marfuri cu ciubote rosii erau si nu prea se afla crestin care sa dea parale pe ele. Veneau tocmai de peste tari si mari, pe corabii, si chiar boierii cei cu dare de mâna si având carte de la Domnie nu se prea încumetau a da galbeni buni, cu zimti, pe acele minuni. Printre ele se afla o mazariche ciudata, de pe la tara chitailor, alba la culoare, cu bob lucios. Se chema pe limba noastra orez. Tare bun era la gust, în sarmale, dar tare scump la punga. Miseii nici nu îndrazneau a visa sa guste asemenea minune.

Zacusca

Una dintre cele mai apreciate gustari este, fara indoiala, zacusca. De vinete, de ardei, de ciuperci ori combinata, zacusca este nelispsita din camarile gurmanzilor. Si pentru ca nu stiam reteta, am furat-o de la Dan Iancu, de la ospataria ce-i poarta numele...

Tocanita

Zilele trecute am trecut pe la scoala de bucatari a doamnei Iulia. Am nimerit la lectia despre tocanita. Ce mare lucru, spuse Iulia, sa faci o tocanita? Este cea mai des facuta mancare din lume. Aproape orice mancare cu ceapa e o tocanita de ceva. De cartofi, de dovlecei, de pui, de porc, ce sa mai insir? Cum o facem? E foarte simplu si doar doua ingrediente sunt absolut necesare: ceapa si obiectul tocanitei. E bine sa avem niste ardei si usturoi, dar poate sa lipseasca.

La taifas cu un pofticios

Pasionat de matematica, scriitor sensibil si harnic truditor prin cuhnii, asta am putea spune in cateva cuvinte despre Dan Iancu. Pe cei curiosi ii invitam sa afle singuri franturi din viata unui bucurestean ce iubeste gastronomia, literatura si oamenii frumosi. Va asteptam la Ospataria Lu' Iancu, la un taifas pe langa o masa plina cu bucate indelung migalite si un vinisor atent ales.

Secretele condimentelor

Cu totii folosim in cantitati mai mari sau mai mici condimente pentru mancarurile noastre. Insa cati dintre noi stim si rolul lor, dincolo de gustul placut pe care-l dau alimentelor? Avem oricand la dispozitie o intreaga farmacie, cu adevarat miraculos de bogata si nemaipomenit de eficienta, ca sa nu mai spunem ieftina sau chiar gratuita.

Tortul mouse de ciocolata

Va uram pofta buna si nu uitati: Cu noi viata e mai dulce! Reteta oferita de cofetariaWHY NOT

sanando scoala de astrologie fidelia pechora tulip vox iasi internet broadcast studio astrolog carolina mancos ilikeiasi