Home Beauty Alimente pentru un ten perfect

Alimente pentru un ten perfect

129
0

Spune-mi ce maninci, ca sa-ti spun cat de sanatos este tenul tau. Asa ar putea incepe orice consult la un cabinet de dermato-cosmetica. Nu incercati sa ascundeti lista alimentelor fiindca specialistul isi va da seama imediat ca isi va arunca un ochi spre chipul dumneavoastra.

 

Regimul alimentar haotic dauneaza grav sanatatii. De aici provin dezechilibrele care ne aduc kilogramele in plus, problemele de sanatate si care inclusiv ne determina uneori sa ascundem oglinda. Sfatul specialistilor este sa includem in dieta zilnica nutrientii necesari frumusetii, nu numai alimente dietetice. Hrana dietetica este lipsita de grasimi, iar organismul are nevoie si de o cantitate mica de lipide pentru a functiona corect si pentru a asimila substantele nutritive din fructe, legume si produse lactate.

Morcovul ne ajuta sa avem o piele frumoasa. Ei contin betacaroten, substanta ce se transforma in vitamina A atunci cand este absorbita de organism. Lipsa de vitamina A duce la caderea parului si deshidratarea pielii, iar pentru a evita aceste neplaceri trebuie sa consumi aproximativ 50 de grame de morcovi pe zi. Adica un morvoc pe zi asigura doza de frumusete!
Prin continutul lor scazut in zahar, fructele de padure si pepenele redau fermitate pielii si reduc aparitia ridurilor.

Migdalele sunt numite, adesea, cheia succesului pentru o piele frumoasa. Bogate in vitamina E, o vitamina esentiala pentru piele, par si unghii, au si un continut mare de zinc, un mineral necesar sanatatii si fermitatii pielii.
Nu uitati de detoxifiere, care se poate face cu o cura de cereale integrale. Si apa, care asigura nu numai echilibrul hidroelectrolitic, ci si elasticitatea pielii.