Home Educatie Au inceput inscrierile pentru invatamantul profesional si dual

Au inceput inscrierile pentru invatamantul profesional si dual

66
0

 

Conform calendarelor specifice, dupa publicarea rezultatelor finale obtinute la Evaluarea nationala, absolventii clasei a VIII-a pot opta, pentru continuarea studiilor, atat in invatamantul liceal, cat si in invatamantul profesional sau invatamantul dual.

 

In perioada 29.06-20.07.2020, are loc prima etapa de admitere in invatamantul profesional si profesional dual. Astfel, in acord cu datele din Calendarul admiterii in invatamantul profesional si profesional dual, incepand cu data de  29 iunie si pana pe  data de  07 iulie 2020, are loc inscrierea candidatilor  pentru invatamantul profesional si invatamantul dual, pe baza Fisei de inscriere si a foii matricole. Inscrierea candidatilor se realizeaza de catre unitatile de invatamant gimnazial, prin transmiterea electronica la unitatile scolare care au oferta pentru invatamantul profesional si  dual.

La solicitarea  operatorilor economici, pentru anul scolar 2020-2021, au fost propuse  81 de clase pentru  invatamantul profesional din care 9.5 clase pentru invatamantul  dual. Elevii care vor candida pentru invatamantul profesional dual, vor beneficia de bursa profesionala, in valoare de 400 de lei (200 de lei de la bugetul de stat si 200 de lei  de la  operatorul economic). In plus, elevii de la invatamantul  profesional  dual,  vor avea ocazia sa-si formeze competente profesionale specifice calificarii pentru care au optat, direct la operatorul economic, prin stagii de practica, desfasurate de-a lungul celor trei ani de scolarizare.

Oferta pentru invatamantul profesional dual, pentru anul scolar 2020-2021:

Unitatea scolara Calificarea Nr locuri propuse
Liceul Tehnologic de Transporturi si Constructii Iasi Mecanic aeronave 28
Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze 12
Liceul Tehnologic ”D. Leonida” Iasi Electrician exploatare joasa tensiune 14
Colegiul Tehnic ”Ion Holban” Iasi Lucrator hotelier 14
Colegiul Tehnic ”M. Sturdza” Iasi Sudor 14
Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Electrician exploatare joasa tensiune 25
Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iasi Comerciant vanzator 23
Colegiul Agricol si de Industrie Alimenatra „Vasile Adamachi„ Iasi Brutar patiser preparator produse fainoase 12
Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” Iasi Operator la masini cu comanda numerica 14
Lacatus mecanic prestari servicii 14
Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iasi Operator in induatria de medicamente si produse cosmetice 15
Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi Bucatar 10
Cofetar-patiser 10
Ospatar(chelner), vanzator in unitati de alimentatie 10
Liceul Tehnologic Agricol ”M. Kogalniceanu” Miroslava Brutar patiser preparator produse fainoase 14
Mecanic agricol 28
  Total 257

 

In cazul in care  numarul candidatilor care opteaza pentru o anumita calificare este mai mare decat numarul locurilor  disponibile,  se va  lua in considerare o proba suplimentara de admitere. In acest an scolar, proba suplimentara de admitere a fost decisa  la nivelul unitatii de invatamant cu oferta pentru invatamantul profesional si va consta in calcularea mediei  de admitere luand in considerare una sau mai multe discipline studiate in clasele V-VIII, stabilite in raport cu relevanta acestora pentru calificarea respectiva.

Oferta pentru invatamantul profesional si cel dual poate fi consultata atat pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, la sectiunea Admitere, cat si in brosura Admitere in invatamantul liceal de stat, invatamantul profesional de stat si invatamantul dual pentru anul scolar 2020-2021 care poate fi accesata la adresa: http://www.isjiasi.ro/documente/admitere%202020/IS_Brosura%20admitere%20cls%20IX_2020-2021.pdf

Articolul anteriorUSAMV Iasi va avea cel mai modern Centru regional de cercetari avansate pentru boli emergene, zoonoze si siguranta alimentara
Urmatorul articolDelphi Technologies sustine invatamantul din mediul rural