Home Entertainment „Caligrafii tematice” – concurs

„Caligrafii tematice” – concurs

120
0

Termenul de trimitere a lucrărilor pentru concursul Caligrafii tematice, ediția a II-a, se apropie: 14 iulie 2020. Proiectul, care își propune să stimuleze lectura și să încurajeze scrierea de mână, este organizat de  Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași.

Concursul este structurat pe trei secțiuni, după categorii de vârstă: secțiunea I (10-19 ani), secțiunea a II-a (20-40 de ani), secțiunea a III-a (peste 41 de ani) și constă în copierea caligrafică, pe foi A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singură parte, a unor fragmente, la alegere, din scrierile lui Tudor Arghezi (21 mai 1880 – 14 iulie 1967).

Lucrarea, de minim 1 pagină, trebuie expediată pe adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, strada Vasile Pogor, nr. 4, cod poștal 700110, cu mențiunile Pentru Concursul Caligrafii tematice, secțiunea/categoria de vârstă, în perioada 21 mai – 14 iulie (data poștei). În plicul cu lucrarea se vor trimite și datele personale ale autorului caligrafiei (numele, prenumele, vârsta, localitatea și adresa de domiciliu, numărul de telefon, e-mail-ul, instituția de învățământ și profesorul îndrumător – dacă este cazul), date care vor rămâne confidențiale și vor fi folosite doar pentru a contacta concurentul câștigător, precum și date despre scrierea din care s-a făcut copierea caligrafică (titlul poeziei/prozei, volumul, pagina unde apare textul lucrării trimise la concurs).

Lucrările trimise nu vor fi returnate.

Se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune, constând în diplome, cărți, pliante, reviste și/sau suveniruri, de către un juriu format din trei specialiști ai Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Premierea va avea loc la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iași, la o dată care va fi anunțată ulterior.

Expoziția temporară Caligrafii tematice

Cu lucrările declarate câștigătoare la concurs va fi realizată o expoziție ce va putea fi vizitată la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iași în perioada ulterioară premierii.

Proiectul Caligrafii tematice este coordonat de Lăcrămioara Agrigoroaiei, Diana Lona Leonte și Nicoleta Dabija.

Articolul anteriorScoala de Vara la Universitatea „Cuza”
Urmatorul articolUAIC anunta infiintarea Campusului European