Home Educatie UAIC anunta infiintarea Campusului European

UAIC anunta infiintarea Campusului European

117
0

 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, membra a Consortiului EC2U alaturi de alte sase institutii cu traditie indelungata in educatie si cercetare – Universitatile din Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Pavia (Italia), Poitiers (coordonator de proiect, Franta), Salamanca (Spania) si Turku (Finlanda), anunta aprobarea proiectului „European Campus of City-Universities”, in cadrul celui de al doilea apel la candidaturi ale Aliantelor de Universitati Europene, lansat de Comisia Europeana in octombrie 2019 si avand ca obiective dezvoltarea universitatilor viitorului, crearea de campusuri europene competitive si prototipuri de cooperare europeana si internationala.

 

 

Proiectul aprobat este rezultatul eforturilor comune incepute in 2017, care au dus la infiintarea Aliantei EC2U, formata din universitati angajate atat in comunitatea academica internationala, cat si in comunitati locale din Nordul, Sudul, Estul si Vestul Uniunii Europene. Alianta reprezinta, astfel, o comunitate de 180 000 de studenti, profesori si cercetatori, in comunitati locale de peste 1 600 000 de cetateni.

Acest consortiu multi-cultural si plurilingv isi propune dezvoltarea unui spatiu academic inovator care sa permita schimburi intense intre cele sase universitati si intre orasele acestora, contribuind la realizarea unei Europe mai unite si mai puternice.

Alianta EC2U va crea un campus universitar de dimensiune europeana, ilustrand valorile europene si contribuind la formarea unui ecosistem inteligent al invatamantului superior printr-un model nou de educatie de calitate intr-o societate civica incluziva. Acest model se bazeaza pe dubla strategie de integrare pe verticala si orizontala, producand sinergii din educatie, cercetare si inovare, educatie formala, non-formala si informala, cat si din implicarea comunitatilor academice, municipalitatilor, autoritatilor de reglementare a invatamantului superior, entitatilor socio-economice si cetatenilor.

 

 

 

Articolul anterior„Caligrafii tematice” – concurs
Urmatorul articolUltramaraton caritabil in Rezervatia Uricani pentru copiii cu afectiuni oncologice