Home Educatie Laureații Premiilor Mentor. Vezi aici cine sunt

Laureații Premiilor Mentor. Vezi aici cine sunt

127
0

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților ediției jubiliare 2019 a Premiilor Mentor pentru excelență în educație și au anunțat ediția a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările pentru ediția a 11-a pot fi depuse până la sfârșitul anului.

Ediția jubiliară a Premiilor Mentor a venit cu noutăți atât pentru laureați, cât și pentru organizatorii programului. Pentru prima dată în decursul celor zece ani de la înființare, un Premiu Mentor a fost acordat în comun către doi laureați, aceștia fiind și cei mai tineri din istoria programului. Laureații au primit și în acest an câte o diplomă, câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei. „Suntem mândri că am premiat peste 100 de mentori de-a lungul timpului și ne dorim să continuăm acest gest de apreciere și respect pentru munca cât mai multor dascăli și pe viitor. Educația presupune, în primul rând, vocație, capacitate de dăruire și răbdare, iar aceste virtuți trebuie recunoscute și apreciate”, au spus organizatorii.


Laureații Premiilor Mentor pentru excelență în educație, ediția a 10-a sunt Aurel Dascălu (învățător, Tansa, Iași), Elena Erzilia Țîmpău (antrenor de atletism, Câmpulung Moldovenesc), Andreea Borțun (regizor film) și Alexandru Ion (actor, Alexandria), Alexandru Chiculiță (antrenor de scrimă, București), Jerebie Magdolna (antrenor baschet, Brașov), Gheorghe Neagu (antrenor gimnastică, București), Peteley Attila (antrenor de înot, Târgu Mureș), Sándor Csaba (profesor de dans popular, Bălan, Harghita), Florin Șerbu (profesor de fizică, Eforie Sud) și Mariana Suma (profesor de vioară, Cluj).
Cei 11 profesori și antrenori premiați în cadrul ediției jubiliare au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 229 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2019 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Nominalizările profesorilor și antrenorilor deosebiți pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare. Propunerile pentru ediția din acest an se pot depune online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, începând din 21 iulie, până la sfârșitul anului. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.