Home News Unul dintre cei mai mari dirijori români, răpus de Covid

Unul dintre cei mai mari dirijori români, răpus de Covid

122
0

Noul coronavirus, care ne-a schimbat total viețile, a mai făcut o victimă. Este vorba despre Camil Marinescu, unul dintre cei mai mari dirijori români și sub bagheta căruia au cântat, pentru o perioadă, și artiștii Filarmonicii „Moldova” Iași.

Camil Marinescu s-a aflat la pupitrul unor ansambluri faimoase precum Minneapolis Opera House din Minnesota (SUA), Westdeutscher Rundfunk – Köln, Komische Oper din Berlin, Mitteldeutscher Rundfunk din Leipzig, alături de  care a realizat înregistrări cu lucrări aparținând  compozitorilor George Enescu (integral al opusurilor simfonice), L. Janacek, I. Stravinski, A. Bruckner, W. A. Mozart, F. Schubert, L. van Beethoven, C. Debussy, R. Strauss si M. Ravel.

Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa de fagot. La dirijat a fost discipol al maeştrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti. Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania. Începând cu 2002 Camil Marinescu a fost rezident în Japonia, activitatea sa internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel. Din stagiunea 2012 – 2013, Camil Marinescu a fost dirijor principal la Filarmonica „George Enescu” din București.

Camil Marinescu a pierdut în fața noului coronavirus după o luptă de trei săptămâni.

Articolul anteriorGrădină senzorială pentru copii, la Universitatea „Cuza”
Urmatorul articolMărturiile unui jurnalist din tranșeele războiului împotriva COVID