Home News Filarmonica, concert la Amfiteatrul Palas

Filarmonica, concert la Amfiteatrul Palas

102
0

 

Ansamblul de suflători și percuție al Filarmonicii „Moldova” Iași va susține două concerte, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu.
Ieșenii iubitori de muzică sunt așteptați joi, 30 iulie 2020, ora 19,00, și vineri, 31 iulie 2020, ora 19,00, la Amfiteatrul Palas – Teatrul de vară.

Născut în anul 1967, Iulian Rusu şi-a început studiile muzicale în Suceava, la vârsta de 9 ani, alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” din Iaşi şi la Facultatea de Muzică din Braşov. De la dirijorul japonez Daisuke Soga ia, în anul 1994, primele lecţii de dirijat‚ absolvind în 1999 Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală. Îşi perfecţionează tehnica dirijorală cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și cu Sergiu Comissiona. În 2011, obţine titlul de Doctor în muzică (dirijat de orchestră). A dirijat orchestrele filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Chişinău, Cipru, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş, Timișoara. Fost director artistic și actualmente dirijor permanent al Filarmonicii Brașov predă, totodată, cursuri de clarinet şi orchestră de suflători, în calitate de profesor asociat, la Universităţile din Braşov, Iaşi şi Târgovişte. A efectuat turnee în calitate de solist sau dirijor în România, Bulgaria, Cipru, Germania, Israel, Italia, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria.

Articolul anteriorVaccinul împotriva COVID-19, serial la HBO
Urmatorul articolUAIC a inaugurat Grădina Senzorială „Magic”, în cadrul proiectului TELESPA