Home Lifestyle Se redeschide Muzeul Sigmund Freud din Viena

Se redeschide Muzeul Sigmund Freud din Viena

134
0

 

Muzeul Sigmund Freud din Viena se va redeschide după o perioadă de renovare, iar publicul va avea acces în premieră la toate camerele private şi de lucru ale fondatorului psihanalizei.
După o perioadă de renovare şi transformare care a durat 18 luni, spaţiul expoziţional s-a dublat, ajungând la 550 de metri pătraţi, a precizat directoarea muzeului, Monika Pessler.
Casa în care Freud a locuit timp de 47 de ani înainte să se refugieze la Londra din cauza naziştilor în 1938 urmează să se redeschisă sâmbătă. Până acum, imobilul, care funcţionează ca muzeu din 1970, a avut aproximativ 110.000 de vizitatori în fiecare an.
Pe lângă trei noi expoziţii permanente, redeschiderea aduce în prim-plan fostul apartament al familiei Freud şi biroul de lucru a psihanalistului şi al fiicei sale, Anna.
Notiţe, ediţii princeps, fotografii şi obiecte personale – precum geanta de medic gravată cu iniţialele sale – oferă o perspectivă completă asupra carierei celebrului medic.
Cei interesaţi vor avea de asemenea acces, începând cu octombrie 2020, la cele circa 40.000 de lucrări găzduite în bibliotecă, a mai spus Monika Pessler. Este considerată cea mai mare bibliotecă specializată în psihanaliză din Europa.
Nu a fost realizată o reconstrucţie istorică a încăperilor. „Freud a avut oportunitatea de a lua cu el obiectele pe care le deţinea atunci când a plecat în exil la Londra şi este important pentru noi să păstrăm aceste spaţii goale, ca o metaforă a pierderii culturii şi umanităţii sub regimul de teroare al naţional-socialismului şi să le marcăm ca fiind spaţii goale”,  a explicat Monika Pessler.
În vremea naziştilor, imobilul de pe strada Berggasse din Viena a servit şi drept locuinţă colectivă pentru evrei, iar 76 de persoane au fost forţate să aştepte în acea clădire deportarea către lagărele de exterminare.
Sigmund Freud a părăsit imobilul de la numărul 19 pe 4 iunie 1938 şi a murit în exil la Londra în 1939. Patru dintre surorile sale au fost victime ale Holocaustului.

Articolul anteriorFilmul „Tenet” ar putea salva cinematografele aduse în pragul dezastrului de către COVID
Urmatorul articol30 de specii de țestoase descoperite în Galapagos