Home Entertainment „Requiem” pentru victimele COVID 19

„Requiem” pentru victimele COVID 19

97
0

Opera Națională Română Iași va onora memoria victimelor COVID-19 printr-un concert pe care îl va susține sâmbătă, de la ora 20, în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice Iași. Este vorba despre spectacolul „Requiem”, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Conducerea muzicală a evenimentului, care va fi realizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice, va fi asigurată de Alessandro Cedrone.

Pe scenă vor urca soprana Diana Bucur, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Florin Guzgă și basul Ivan Dikusar, alături de orchestra și corul Operei Naționale Române Iași.

În semn de recunoștință pentru eforturile deosebite depuse de la apariția pandemiei de coronavirus, la reprezentația de sâmbătă au fost invitate să asiste persoane aflate în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

„Requiem-ul în re minor”,  cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu câteva luni înainte de trecerea în eternitate a genialului compozitor austriac, este o comoară muzicală care îi comemorează pe cei plecați la odihna veșnică. De-a lungul istoriei, lucrarea vocal-simfonică care te poartă prin diferite stări, de la tulburare la melancolie și de la mâhnire la resemnare, și-a păstrat valoarea incontestabilă, muzica unică ștergând lacrimi și aducând alinare sufletelor văduvite de persoanele iubite.

Biletele de intrare la spectacolul de sâmbătă pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei.

Articolul anteriorAteneul Național din Iași oferă gratuit sprijin artiștilor independenți
Urmatorul articolParadoxul rahatului de câine