Home Uncategorized Coroana din plastic a lui Notorious B.I.G, vândută cu 600.000 de dolari

Coroana din plastic a lui Notorious B.I.G, vândută cu 600.000 de dolari

145
0

 

Coroana aurie de plastic pe care rapperul american Notorious B.I.G a purtat-o la ultima sa şedinţă foto, cu puţin timp înainte de a muri, a fost vândută cu suma de 600.000 de dolari în cadrul primei licitaţii cu tematică hip-hop organizată de o casă internaţională de profil, a anunţat miercuri Sotheby’s. Licitaţia a fost organizată pentru a celebra istoria şi impactul cultural pe care muzica hip-hop l-a avut asupra artei şi culturii începând de la sfârşitul anilor ’70, de-a lungul anilor ’90 şi până în prezent, potrivit Sotheby’s.

După ce în ultimii ani a scos în evidenţă pantofi sport şi genţi de mână, Sotheby’s din New York şi-a dedicat licitaţia din septembrie culturii hip-hop, incluzând aproximativ 120 de obiecte, printre care se numără radiocasetofoane portabile, fotografii cu Snoop Dogg şi genţi Louis Vuitton.

Conform Sotheby’s, aceasta a fost prima licitaţie organizată de o casă internaţională dedicată în totalitate culturii hip-hop.Coroana semnată – un obiect de recuzită din plastic achiziţionat de la un magazin cu accesorii pentru petrecere – purtată de rapper în fotografia din 1997 „King of New York”, a fost scoasă la vânzare pentru prima dată, la licitaţia din 15 septembrie. Organizatorii au estimat iniţial că aceasta se va vinde cu o sumă cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de dolari.

Rapperul din New York, cunoscut şi sub numele de Biggie Smalls, a fost împuşcat mortal în Los Angeles la vârsta de 24 de ani, la trei zile după realizarea fotografiei, în cadrul unei răfuieli între rapperii de pe coasta de est şi cei de pe coasta de vest, conflict care a stat de asemenea la baza decesului rapperului Tupac Shakur, în vârstă de 25 de ani, în 1996. Ambele cazuri sunt neelucidate.

O serie de douăzeci şi două de scrisori de dragoste scrise de Shakur când avea vârsta de 16 ani, adresate iubitei sale din liceu Kathy Loy în perioada 1987-1988, au fost vândute în cadrul aceleiaşi licitaţii cu suma de 75.600 de dolari.