Home Entertainment Începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Unde, când și cum se pot vedea...

Începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Unde, când și cum se pot vedea evenimentele din cadrul celei de-a XIII-a ediții

77
0

La Iași începe astăzi a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), care se va încheia pe 7 octombrie. Manifestarea grupează o serie de evenimente, care se vor derula în diferite locații.  Spectacole live vor fi prezentate publicului în sălile și foyerul Teatrului Luceafărul (organizatorul evenimentului), în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, în curtea interioară a librăriei Art+Design, la Muzeul Sadoveanu. Programul include producții românești regizate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Florin Piersic Jr., Bobi Pricop, Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, dar și străine (Austria, Germania, Franța, Italia, Islanda, Japonia, Georgia, Rusia, Marea Britanie). Spectacolele din străinătate difuzate online sunt cu subtitrare sau nonverbale.

În deschidere, spectacolul Teatrului Național „Radu Stanca” intitulat „LIVE” se joacă la Sibiu, pe scenă, cu public în sală, în cadrul FITPTI, fiind transmis în timp real. Curioșii îl pot viziona online, la laptopul de-acasă, pe baza unui bilet electronic (cumpărat de pe „scena digitală”).

Pentru toate celelalte spectacole online, vizionarea este liberă, conform reperelor orare specificate în program. Le puteți accesa pe canalul YouTube al FITPTI, pe pagina Facebook a FITPTI și pe pagina Facebook a Teatrului Luceafărul. Vineri, 2 octombrie, și sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 17, Compania PasParTout din Germania va susține în foyerul Teatrului „Luceafărul” spectacolul muzical nonverbal „RaTaTa – Fanfara rozătoarelor”. Accesul se face  în limita locurilor disponibile. Tot vineri, 2 octombrie, de la ora 18.30, online se poate urmări spectacolul „Cenușăreasa” realizat de Silviu Purcărete la Teatrul „Țăndărică” din București. De la ora 20, e disponibilă versiunea în limba engleză a aceleiași producții. Pentru cei foarte prinși cu alte treburi, există secțiunea de teatru radiofonic – pe www.luceafarul-theatre, secțiunea FITPTI și eteatru.ro. Îi așteaptă o lista cu 18 spectacole, pentru categorii de public variate, din care fiecare alege ce anume preferă și poate asculta pe baza unui click. Se recomandă ascultarea la cască a celor în sistem binaural.

Duminică, 4 octombrie, ora 19, Teatrul Luceafărul vă invită la premiera „Frumoasa din Pădurea Adormită”, iar marți, 6 octombrie, de la ora 19, la spectacolul-concert „Orașul”, cu participarea extraordinară a lui Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, adică trupa „Fără zahăr”. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

 

 

 

Articolul anterior„Teatrul radiofonic de azi e un gen cel puțin la fel de ofertant ca și filmul”
Urmatorul articol„Mi-e foarte greu să accept că artele performative și teatrul vor fi ultimele pe listele de priorități ale ordonatorilor de credite și ale publicului”