Home Entertainment  „Puricele în ureche”, o comedie savuroasă oferită ieșenilor de Teatrul Elisabeta

 „Puricele în ureche”, o comedie savuroasă oferită ieșenilor de Teatrul Elisabeta

137
0

 

Teatrul Elisabeta din București vine la Casa de Cultură a Studenților din Iași cu o nouă comedie – „Puricele în ureche”!

„Puricele în ureche” este o expresie franțuzească celebră încă de la începutul secolului al XIII-lea. Expresia însemnă „a simți o dorință puternică pentru cineva”. Prin secolul al XVII-lea, i-au schimbat înțelesul prin „a fi îngrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva”. Și da, protagonista piesei, Raymonde, are un purice în ureche și încă unul foarte mare căci ea îi trimite, pe toți cei implicați, într-o cursă sălbătică de acuzații false, identități greșite și confuzii revoltătoare! Comedia este un univers pestriț, plin de culoare și cu situații comice intense. Totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătăreasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor, fiind purtați de același carusel al încurcăturilor. Rezultatul? Cu toții se perindă de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri ușoare și înapoi, iar acțiunea se derulează cu o viteza năucitoare. Simpatica Raymonde Chandebise se întreabă de ce soțul ei a încetat să-i mai acorde atenția necesară și presupune că acesta trebuie să aibă o aventură. Așa că îi cere prietenei sale Lucienne să-i scrie o scrisoare de dragoste menită să-l ademenească la o întâlnire în care să-l prindă în actul de a fi necredincios. Dar când soțul lui Raymonde, Victor Emmanuel (de altfel, foarte credincios), primește scrisoarea, el presupune că este pentru prietenul sau burlac, Tournel, și i-o da în schimb acestuia, punând astfel în mișcare o serie de evenimente hilare care răsună din casa Chandebise până într-un hotel de moravuri ușoare, unde orice (și aparent toată lumea) merge.

Piesa este semnată de Georges Feydeau, iar regia aparține lui Șerban Puiu. De scenografie s-a ocupat Alin Gavrilă, iar de costume – Roxana Răduț. Din distribuție fac parte  Lucian Ghimisi (Victor-Emmanuel Chandebise/Poche),  Leonid Doni (Camille Chandebise), Alexandra Velniciuc (Raymonde Chandebise), Andreas Petrescu (Romain Tournel), Vasile Calofir (Carlos Homenides de Histangua), Ștefan Velniciuc (Baptistin), Marcelo Cobzariu (Augustin Ferraillon), Raluca Ghervan (Olympe Ferraillon), Alexandru Prica (Etienne), Irina Noapteș (Lucienne Homenides de Histanguas), Vlad Ianuș (Rugby), Maria Magdalena Țapu (Antoinette), Mihnea Nicolau (Doctorul Finache), Valeria Stoian (Eugenie). Clienți hotel: Iulian Balan, Claudian Siman, Claudia Ene.

Spectacolele vor avea loc pe 29 și 30 mai, de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 80/90/100/120 lei.

 

Articolul anteriorAu început înscrierile la examenul de Titlularizare 2021
Urmatorul articolOpera premiază elevii și studenții merituoși. Ei vor putea intra gratuit la spectacole