Home Copiii nostri Vacanta Amaliei – O saptamana din viata unui mic jurnalist

Vacanta Amaliei – O saptamana din viata unui mic jurnalist

122
0

De cand fac jurnalism am vizitat foarte mult. In vacanta de vara, primele locuri vizitate au fost foarte interesante.

In primele doua zile din saptamana ne-am pregatit sa mergem la Radio Iasi, radio ascultat de 7000 de oameni din cele opt judete ale Romaniei. Odata a fost transmis chiar si la Polul Nord! Acolo, un domn pe nume George ne-a primit cu bratele deschise iar apoi am mers intr-o camera plina cu microfoane si multe butoane. De fapt era un fel de camera dubla in care un om prezenta stirile iar altul punea muzica. La parter era o mica expozitie a stramosilor radioului, iar in incapere erau tot felul de diplome pe care radioul le-a primit din motive necunoscute. Aceasta mica expozitie a fost ideea lui George.

Joi am mers la o sticlarie din Copou. Acolo era un domn care facea tot felul de eprubete si vase din sticla, iar el avea foarte multe cutii cu recipiente din sticla. El putea lucra cu focul fara sa se arda, si putea face absolut orice din acest material. Noi i-am pus intrebari si am fost surprinsi de talentul cu care lucra.

El lucra 12 ore pe zi, iar ca sa-si arate talentul ne-a facut trei figurine minuscule din sticla׃ un pinguin si doua flori.

Urmatorul loc vizitat in ziua aceea a fost una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. Acolo erau foarte multe carti vechi care stateau in vitrine, am facut poze iar la final pe o masa era un bol in care stateau multe hartii. Erau ca niste prajituri cu ravas dar fara prajitura. A fost o zi minunata!

Vineri am mers la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. Camera in care am lucrat semana cu un laborator. Inauntru erau eprubete, pipete, si foarte multe substante, unele chiar toxice. Acolo am vazut plante medicinale si le-am analizat la microscop.

Am facut si diferite experimente folosind ceai de tei si ceai de afine. Le-am amestecat cu diferite substante, iar ceaiul avea alta culoare dupa ce am turnat lichidul intr-o eprubeta. In cladire mai era si o camera in care erau aceleasi aparate ca intr-un salon de cosmetica׃ creme, balsamuri, geluri si multe altele. A fost distractiv sa aflu cum e sa fii farmacist!

Amalia Juverdianu

Articolul anteriorCorina, fetița care a salvat lumea din întuneric
Urmatorul articolCofetăria de pe Lună