Home Copiii nostri      Și tu ești parte din chimia mea, cititorule!

     Și tu ești parte din chimia mea, cititorule!

105
0

Vă spuneam că și dragostea este o CHIMIE… Parcă am anticipat ceea ce avea să se întâmple când am vizitat Facultatea de Inginerie Chimică. De data aceasta, știam că INGINERIA ține de știință…, și fiind și CHIMICĂ… bănuiam ce vom face.

Am început vizita observând și realizând câteva experimente cu diverse substanțe, într-un laborator bine dotat. Am creat minivulcani, am văzut cum se depune argintul pe obiecte din cupru, am privit cum se dizolvă și se amestecă substanțele. Apoi, am mers într-o altă încăpere a facultății unde am putut admira fel de fel de tablouri: portrete, peisaje, flori, personaje… Erau așezate cu minuțiozitate în toate colțișoarele, înveselind întreaga sală.

Unul mi-a atras atenția în mod deosebit. El ilustra o floare mare galbenă care-și deschidea larg petalele catifelate, poftindu-mă să urmăresc în deplină liniște, munca artistului… Cu câtă atenție punea și amesteca culori, uleiuri, prafuri ca să obțină nuanța perfectă! Simțeam dragostea lui față de lucrarea ce prindea viață în mâinile sale! Și eu sunt îndrăgostită de pictură și de grafică! Ador să mă joc cu forme și culori, să creez o lume a mea!

  •           Da, îmi place lumea mea… cu muzică aidoma emoțiilor mele, cu persoane care-mi fac viața dulce și frumoasă și cu sute de personaje din lecturile și filmele mele preferate.
  •           Hai și tu în lumea mea, cititorule!

Anemona-Gabriela Vasiliu, o visătoare

Articolul anteriorChimia amintirilor
Urmatorul articolDetectorul de minciuni rozalii