Home Copiii nostri Pedeapsa de pe pășunea mov

Pedeapsa de pe pășunea mov

103
0

 

A fost odată ca niciodată o fermă. Animalele găzduite în acea fermă erau vesele ca un copil care mănâncă o înghețată, erau bine îngrijite și nu duceau nicio lipsă. Asta până într-o zi când, din senin, un petic de iarbă se coloră în mov.

– Ce ciudat!, zise fermierul Joe.

– Muuuuu!, parcă îi răspunse vaca Lacobela, în timp ce se îndrepta către iarba colorată.

– Nu mâncaaa!, strigă Joe.

Dar prea târziu. Vaca apucase să rupă o bucată zdravănă de iarbă și imediat început să sară peste tot, ca un om nebun. Iar când țopăiala încetă, era colorată toată în mov!

– Oooo, nu! exclamă Joe. Vaca mea este mov ca o prună!

La scurt timp, pe lângă fermă a trecut un medic veterinar care a încercat să o salveze pe Lacobela. I-a dat o pastilă și i-a spus lui Joe să aibă mare grijă de văcuță.

Din păcate, ea a murit a doua zi. Joe a plâns foarte mult și a fost trist toată ziua. La scurt timp, el a descoperit că, de fapt, medicul veterinar era un om de șțtiință nebun care a făcut un experiment și a transformat peticul de pășune în iarbă mov tocmai pentru a ucide pe cineva.

Și credeți că a rămas nepedepsit? Nuuu! Omul de știință a luat o mamă de bătaie strașnică de la Joe și o amendă de la Poliție! A meritat pe deplin pentru răul făcut!

Augustin Fermeșanu

Articolul anteriorLaptele otrăvit
Urmatorul articolViața e strâns legată de chimie