Home Copiii nostri Magia condeiului

Magia condeiului

99
0

Clubul de jurnalism pentru copii este un laborator magic, unde se nasc povești uimitoare, așa cum sunt și cele scrise de Otilia Suveică.

La sticlărie

Am vizitat singurul atelier de sticlărie din Iași. Mi s-a părut uimitor!

Sticlarul Romică Robu este profesionist, dar atunci când a aprins focul, ne-am speriat foarte tare. Acesta folosește focul pentru a topi sticla astfel încât să o poată modela în diferite forme.

Mi-ar plăcea să aflu că acest atelier va fi vizitat de mulți copii și tineri și că dintre ei, măcar unul să vrea să afle tainele acestei meserii, pentru a nu o lăsa să dispară.

La Biblioteca ”Gheorghe Asachi” din Copou

 Pe data de 7 iulie am intrat în marea bibliotecă din Universitatea ”Al. I. Cuza”.

Pe multele rafturi ale acesteia se găsesc 1.000.000 de cărți de inginerie și de diverse materii. Într-un clasament mondial, este pe locul al V-lea drept cea mai mare și mai frumoasă bibliotecă, făcându-ne țara apreciată peste tot.

Ce imensă bucurie trebuie să fie să studiezi într-un asemenea mediu!

Prin Facultatea de Farmacie din Iași

 

Pe 8 iulie am vizitat Facultatea de Farmacie.

Acolo, o doamnă medic ne-a arătat câteva experimente. Într-un recipient a turnat puțin ceai de tei și peste el a pus o substanță care i-a făcut culoarea mai închisă; așa a procedat și cu ceaiul de afine și am rămas uimiți de aceste schimbări. Ni s-a permis să ne uităm mai de aproape la diferite obiecte, cu un macroscop.

A fost fascinant să descoperim lumea farmaciștilor!

Otilia Suveică

Articolul anteriorMiracolul din bobul de grâu. Povestea pâinii cu praf de stele
Urmatorul articolBăiatul Plicti-Leșin