Home Copiii nostri Miracolul din bobul de grâu. Povestea pâinii cu praf de stele

Miracolul din bobul de grâu. Povestea pâinii cu praf de stele

293
0

Grâul pare o cereală aparent banală, dar povestea sa este una absolut fascinantă. Să începem cu începutul.

A fost odată ca niciodată un bob de grâu. Era trist deoarece nu era ales să meargă la serviciu. În ce consta acesta? Trebuia să fie selectat de unul dintre brutarii orașului pentru a trece prin cele patru portaluri. Ele sunt, de fapt, mașinăriile care prelucrează grâul pentru a ne face mult mai puternici și voinici. Cine este eroina aromei? Pâinea!

Stătea într-o zi bobul în spic, adică în casa sa, și se gândea:

– De ce nu merg si eu într-o brutărie? Cu ce am greșit de nimănui nu-i pasă de mine?

Deodată, a simțit cum o forță îl trage din pământ, la fel ca pe un magnet. S-a uitat mai bine și l-a văzut pe brutar. Era dezamăgit că trebuia să-și părăsească locuința, dar era curios să vadă ce experiențe va trăi. Bobul cel vesel era încântat că, în sfârșit, putea să treacă prin cele patru portaluri. A fost așezat cu grijă în camion, iar după câteva minute, a ajuns la brutărie. El a văzut o cadă plină cu apă și spumă unde urma să se încălzească și să-și curețe pielea. După ce s-a răsfățat acolo, a observat cum strălucea în razele soarelui ce pătrundeau prin fereastră. Brutarul a venit și l-a dus în altă încăpere unde a văzut primul portal. Simțea cum radiază de fericire și s-a așezat cu grijă pe banda ce îl conducea spre acel loc fermecat. Totul în jur s-a făcut negru, iar apoi a ieșit din nou la lumină. Nu i s-a părut nimic special, dar a observat că pielea lui s-a făcut mult mai strălucitoare.

– Nu știu ce să cred despre acest portal, nu pare atât de interesant, să vedem totuși cum arată celelalte, a zis Bobul.

După ce a ieșit din portal, brutarul i-a spus:

– Acum vei cunoaște alte două alimente, sper să te înțelegi bine cu ele!

Bobul le-a văzut pe Făină și Drojdie. Ele erau foarte cunoscute în cartierul spicelor, chiar era o onoare să lucrezi cu ele. Ei s-au împrietenit cât ai clipi. Toți trei au trecut prin celelalte portaluri, iar Făina și Drojdia au dorit să-l însoțească pe Bob pentru a-i prezenta locurile prin care urmau să treacă.

Primul loc magic pe care l-au vizitat a fost o  pădure unde s-au întâlnit cu Zmeure, Afine și Mure. Și ele trebuiau să meargă la lucru pentru a le da un gust bun prăjiturilor din brutărie, acolo se făceau și dulciuri de acest fel. Portalul al doilea i-a condus pe cei trei prieteni în spațiu, unde au văzut toate planetele din sistemul solar și l-au salutat pe un astronaut de la NASA care studia suprafața Lunii. Totodată, au vizitat și Cofetăria de pe Lună, v-am povestit despre ea cu siguranță. Au încercat și ei prăjiturile ,,Genius” și au simțit că este momentul să se întoarcă la brutărie, deoarece dulciurile își făceau efectul și simțeau că deja sunt plini de succes ( urma să iasă o pâine delicioasă datorită delicateselor). Al treilea portal era un tobogan colorat în diferite nuanțe care i-a dus din spațiu până la brutărie. Bobului, Drojdiei și Făinii le-a plăcut drumul pe tobogan și au spus că o să-l mai roage pe brutar să-i lase să se mai dea pe el.

Cei trei au ajuns la brutărie, iar Bobul trebuia să intre în ultimul portal.

– Îți urăm succes, Boby! I-a spus Făină.

– O să-ți placă foarte mult, îți promit! a adăugat Drojdia.

A pătruns în acel tărâm necunoscut, unde a simțit că plouă, dar norii lăcrimau cu picături strălucitoare, nu cumva erau…stele? Când a ieșit din portal, s-a uitat în oglindă și a observat că era acoperit cu praful lor argintiu, se simțea ca un adevărat împărat. Drojdia si Făina l-au îmbrățișat și i-au spus că trebuie să se îndrepte spre ultima destinație pentru a da viață pâinii. Tot cu ajutorul unei mașinării, pâinea a fost creată, iar miezul ei nu era ca oricare altul, era presărat cu stelele care l-au învăluit pe Bob, cele care i-au croit veșmântul.

Acum, dragi copii, ați aflat și povestea bobului de grâu. Cine știe, poate într-o zi veți avea ocazia să gustați și voi din pâinea presărată cu stele!

Teodora Alexandra Giugula