Home Copiii nostri Ne distrăm și învățăm!

Ne distrăm și învățăm!

133
0

Pentru prima dată anul acesta, am participat la Școala de vară, la invitația doamnei învățătoare Corina Teșcu. În prima zi am găsit colegii citind sau jucându-se, așa că m-am așezat și eu în bancă ca să încep o activitate, curioasă de ce va urma. S-a făcut ora 8.30 și ne-am apucat de treabă. Doamna a zis că în fiecare zi o să facem un text bazat pe niște cuvinte. În ora în care noi am scris textele, Doamna s-a apucat să facă niște costume de albinuțe din hârtie creponată, pentru noi. Împreună am scris scenetele pentru o piesă de teatru și le-am învățat, ca apoi să ne îmbrăcăm în costume și să ne apucăm de cele două scenete, introduse de George.

Prima scenetă a fost despre o albinuță leneșă, iar a doua despre un hoț ce voia să fure coroana reginei.

După cum se vede, am avut o primă zi excelentă. Până când au venit părinții să ne ia, ne-am dus în parc, la joacă. Doamna ne-a promis că o să venim în parc în fiecare zi, ca în acest timp să și corecteze textele create de noi din zilele trecute.

A doua zi ne-am jucat cu lut. Fiecare a făcut forme interesante – șerpi, vrăjitori, statui, pe care le-a pictat și le-a luat acasă. Eu am creat și pictat un urs panda. Toți îmi cunosc pasiunea pentru panda.

Apoi, am primit o provocare: dintr-o cutie din carton să facem un castel. Un coleg a venit cu ideea să aibă un lift castelul, iar eu am venit cu ideea ca din cutie să nu facem un castel, ci un stup de albine. Doar suntem Clasa Albinuțelor. Celorlalți li s-a părut interesantă ideea, așa că ne-am apucat toți să facem o casă pentru Albinuțe.

Eu cu George făceam pereții stupului, David și Teo lucrau la mobilă, Sara și Laura croșetau covoare, pături și perne, Sofia pregătea mâncare pentru stup din paiete, Eliza și Maia mai veneau cu idei, Luca picta mobila, iar cealaltă Sofia făcea un poster cu numele mascotei noastre – FIFI. În trei zile am reușit să o terminăm, eram cu toții mândri de ce-a ieșit de voiam s-o luăm toți acasă. Prin tragere la sorți, căsuța a fost luată de către David, ceea ce a bucurat-o și pe Sofia, sora lui geamănă.

Într-una din zile am fost la Palatul Culturii pentru Atelierul de pictură. Ne-am inspirat din tablourile expuse pentru a crea și noi propria operă de artă – o priveliște. Eu am pictat un lac aflat lângă o căsuță din povești, iar apoi m-a inspirat să mai fac un tablou prin tehnica plierii foii, ajutată de Doamna cu o ramă creată din două farfurii de carton.

În ultima zi am mers în Parcul Copou unde ne-am distrat mâncând înghețată și ascultând muzică. Chiar Dimi, o colegă de-a noastră, a avut propriul moment și ne-am bucurat că i-am făcut cu toții surpriza de a fi și noi prezenți. La întoarcere am vizitat pentru prima dată Sala Pașilor Pierduți, unde ne-am bucurat de picturile lui Sabin Bălașa.

Nu știu cum au trecut cele cinci zile, dar știu că m-am distrat și că Școala de vară a fost cu totul altfel față de cum o vedeam eu înainte. Ne-am îmbrățișat cu Doamna la final și ne-am urat ”O vară frumoasă!” în continuare. Ceea ce vă doresc și vouă!

Ilinca Mihăilă, clasa a III-a C

Școala Gimnazială ”Titu Maiorescu”