Home Gastronomie Gust de Iași, un proiect cu drag de oameni și de munca...

Gust de Iași, un proiect cu drag de oameni și de munca lor

126
0

 

Cunoscut deja ieșenilor și lansat de către Asociația Rural Development Research Platform, proiectul Gust de Iași urmărește dezvoltarea unei platforme prin creșterea numărului de producători și diversificarea ofertei de produse agro-alimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, provenite de la producători și valorificate pe principiul lanțurilor scurte de aprovizionare în municipiul Iași

GustDeIași 2022 va contribui la creșterea gradului de informare a cetățenilor municipiului Iași cu privire la producătorii de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, prezenți pe piața ieșeană și beneficiile achiziției de produse direct de la producători din perspectiva influenței asupra mediului înconjurător.

„Gust de Iași 2022 își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor din municipiul Iași cu privire la importanța lanțurilor scurte de aprovizionare din perspectiva protecției mediului, promovarea principiilor fundamentale ale lanțurilor scurte de aprovizionare și sprijinirea consumatorilor din municipiul Iași prin facilitarea accesului la o gamă variată de produse agroalimentare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, distribuite prin intermediul lanțurilor scurte”, spune Ioan Sebastian Brumă, coordonatorul proiectului.

Un alt scop este dezvoltarea digitală a platformei gustdeiasi.ro și integrarea ei în structuri mai ample de promovare a alimentației urbane prietenoase față de mediu, cum ar fi Food for Iasi Living Lab dezvoltat în proiectul Horizon 2020, CITIES2030 (www.cities2030.eu).

Ne găsiți pe www.gustdeiasi.ro și ne puteți urmări pe paginile de FaceBook Gust de Iași și Rural Development Research Platform (facebook.com/rdrp2016) sau pe Grupurile FaceBook Gust de Iași și Grupul FaceBook Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Gust de Iași s-a alăturat conferinței FemIS prin intermediului domnului Constantin Vasile, din Lămășeni, din livada căruia ajuns la Iași, în fiecare piață de week-end, prume, mere, pere și roșii delicioase, sănătoase și pline de savoare. Merită să le încercați! Le găsiți aici – https://gustdeiasi.ro/brand/fructe-si-legume-de-lamaseni/.

 

Articolul anteriorDespre FITPTI, cu dragoste
Urmatorul articolCu dragoste, despre cărți şi ciocolată