Home Copiii nostri Maria are nevoie de ajutorul nostru! Oferă-i o bursă pentru terapie!

Maria are nevoie de ajutorul nostru! Oferă-i o bursă pentru terapie!

173
0

 

Maria are sapte  ani si este diagnosticata cu autism.

Vine la Fundatia Star Of Hope din  2018, insotita de mama,de la o distanta de 50 km.

Nu vorbea, nu raspundea la nume si la nimic in general, indemnurile, chemarile, jucariile, totul parea ca trece pe langa ea. Nu intelegea, nu stia sa dea un obiect, sa ia, sau sa ridice o jucarie, sa ceara sau sa exprime nonverbal ceva. Nu o intereseaza copiii de aceeasi varsta si nici persoanele din jur.

Acum, dupa o perioada  de terapie ,cu ajutorul mamei care continua acasa sa lucreze cu copilul ceea ce a vazut ca se face in sedinta si tine cont de  recomandarile terapeutului, copilul a invatat sa stea la masuta de lucru cca 10 minute (cu pauza de 5 minute si apoi revine din nou la masuta),stie sa dea un obiect la solicitare, raspunde ocazional  la “stop” si destul de des are contact vizual la solicitare. A inceput sa isi caute singura jucariile care ii plac.

Traieste in casa bunicii, in conditiile de la sat (foc cu lemne, wc in curte, etc). Tatal si-a parasit sotia si fata (pe Maria).Nu sustine nici financiar nici emotional fosta familie. Starea fetitei nu ii permite sa o lase singura nici o clipa, asa ca nu isi poate cauta un serviciu. Intelege nevoia de terapie a copilului si este speriata ca ar putea veni un moment in care sa nu ii mai poata oferi acest minim ajutor fetei.