Home Interviurile Glare Pianistul Bogdan Ota și revelațiile sale muzicale, în concert la Iași

Pianistul Bogdan Ota și revelațiile sale muzicale, în concert la Iași

157
0

„Bliss”, concertul Pianistul și compozitorul Bogdan Ota este artistul român cu una din cele mai spectaculoase evoluții naționale și internaționale. Un nume sonor în industria muzicală contemporană, a vândut peste 30.000 de albume și a concertat în Europa, Australia și Statele Unite ale Americii. Odată reîntors în România, în primăvara anului 2022, și-a dorit foarte mult să facă disponibil și publicului român albumul „BLISS”, compus în SUA și lansat în Las Vegas, printr-un concert la Hilton Lake Las Vegas alături de Henderson Symphonic Orchestra. Artistul s-a bucurat de o sală arhiplină, iar la concert a venit și Celine Dion ca să-l asculte. Artista nu este singura vedetă internațională care a călcat pragul sălii de spectacol la concertele lui Bogdan Ota. Printre VIP-urile americane cărora pianistul le-a cântat se numără și fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, dr. Miriam și Sheldon Adelson, proprietarii celui mai mare lanț de cazinouri din lume care ulterior au devenit și prieteni apropiați ai artistului, cântăreață Vanessa Williams cu care a colaborat într-o producție Cirque du Soleil numita One Night for One Drop și lista poate continuă.

Bogdan Ota a apărut pe prima pagina a revistelor VIP și Luxury Las Vegas Magazine, a fost nominalizat drept Personalitatea Anului 2013 la secțiunea Arta de către Academia Europeana Hubners Who is Who și a fost invitat special al canalelor de televiziune FOX News și Channel 3.

După 8 ani de concerte, recitaluri și producție media în SUA, s-a întors acasă la Botoșani și a deschis turneul national BLISS cu un spectacol în orașul natal pe 14 decembrie, urmat de concerte la Cluj-Napoca (24 februarie), Iași (24 martie), București și Timișoara programate în prima jumătate a noului an. Artistul spune că piesa „Bliss” („Extaz”) ce a dat numele albumului i s-a revelat în statul Utah în urma unei vizite în Marele Canion. Acolo, într-o noapte cu lună nouă, a fost martorul unui spectacol fabulos pus în scena de însuși Dumnezeu – Calea Lactee văzută cu o claritate rar întâlnită datorită absenței oricărei surse de lumină pe o raza de aproape 200 km de acel loc.

Spectacolul BLISS ce va avea loc pe 24 martie 2023 la Sala Unirii (Cinema Victoria) din Iași va pune în scena lucrări de pe albumul cu același nume, piese în premieră internațională ce urmează să fie incluse pe al patrulea album al artistului, dar și unele compoziții ce l-au făcut celebru. Experiență spectatorilor va fi fabuloasa grație îmbinării originale a mai multor arte (muzica, balet, proiecții video, joc de lumini), în stilul megaproducțiilor de pe scenele Las Vegas-ului. Concertul este un eveniment cu covor roșu, șampanie și mici gustări, organizatorii dorind să ofere un tratament deosebit publicului în cadrul sesiunii de autografe și fotografii oficiale de la finalul serii. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua bilet.ro și la casieria Ateneului.