Home Fashion Eleganța se învață

Eleganța se învață

255
0

I-au plăcut mereu frumosul, eleganța. O caracterizează echilibrul și este un educator de stil cunoscut. Sunt un antreprenor social, povestitor, sfătuitor și educator de stil, cum îmi place mie să spun. Scriu pe blog, sunt prezentă pe social media, spune Ofelia Cozma.

Pune mult accent pe educația estetică și financiară și își dorește să ajute cât mai mulți oameni care vor să-și găsească stilul vestimentar, care nu este despre modă, ci un indicator ale vieții noastre. Stilul este despre cum trăim. Este convinsă că interiorul creează mereu exteriorul și ori de câte ori începe o nouă călătorie alături de o persoană care își dorește sprijinul ei, primul pas este să-i atingă sufletul. „Eu nu pot lucra decât alături de persoane cu care rezonez și mereu încerc să le cunosc cât mai bine. Sunt onorată când doamnele îmi cer sprijinul, dar mă bucur enorm când văd că și tinerii sunt tot mai interesați de aspectul fizic. Eu pledez pentru eleganța adusă de simplitate, nu sunt de acord că o garderobă trebuie să fie scumpă, ci doar corect alcătuită. Ei bine, alegerea obiectelor vestimentare, a accesoriilor ori a încălțămintei nu se face la întîmplare, nu cumpărăm compulsiv. Recomand ca la fiecare achiziție să gândim în perspectivă și să ne întrebăm dacă obiectul ales, indiferent care este el, merge măcar la cinci ținute… Ideal ar fi la zece, dar hai să spunem măcar cinci. Eu aleg mereu obiecte versatile, cu care pot alcătui ușor o ținută, spune Ofelia.

În tot ceea ce face pune respectul și încrederea pe primul loc. „Nu ai cum altfel dacă vrei ca totul să iasă bine. Eu merg acasă la persoana care îmi cere sprijinul, analizăm împreună dulapul de haine, accesoriile, încălțămintea. Recomand ca obiectele cu care nu mai avem o chimie să fie înlăturate, iar celor despre care nu suntem siguri că vrem să renunțăm să le dăm un timp de respiro. Păstrăm în atenție doar lucrurile cu care rezonăm, care ne dau o stare de bine și de aici începem să lucrăm. Sunt atentă la multe detalii plecând de la designul interior al casei și până la felul de a fi al persoanei din fața mea. Casele vorbesc de la sine despre oameni, chiar dacă uneori nu ne dăm seama, a continuat educatorul de stil.

Work-shopuri de stil

Sfaturile pe care ni le-a împărtășit se regăsesc și în work-shopurile pe care le organizează atât la Iași, cât și la București și la care au început să vină persoane din ce în ce mai tinere, ceea ce arată cât de importantă este o astfel de educație. Ofelia Cozma îi ajută pe cei care îi cer sfatul să aleagă ținute corecte, care li se potrivesc, și, mai mult de atât, să fie atenți și la bugetul alocat achizițiilor. „De multe ori am recomandat chiar renunțarea la cumpărarea unor obiecte și le-am întrebat sincer pe doamne: Tu chiar crezi că ai nevoie de o nouă rochie sau de un nou accesoriu? Mai ai câteva cam la fel. M-au privit surprinse cu atât mai mult cu cât plecaseră la drum alături de mine încredințate că vor avea nevoie de mulți bani. Nu este deloc adevărat. Poți fi bine îmbrăcată și cu bani mai puțini, a continuat Ofelia Cozma.

O garderobă se alcătuiește în funcție de felul de a fi al fiecăruia, hainele trebuie să completeze o simfonie personală de aceea este nevoie de atenție la cumpărarea lor. Spre exemplu, articolele imprimate sunt în sine o galerie de culori, nu mai necesită prea multe accesorii. „Eu prefer culorile simple, liniile și unghiurile, mi se potrivesc mult mai bine. În plus, ținutele sunt mai ușor de completat și chiar de schimbat pe parcursul unei zile. Este suficient poate doar să schimbi o broșă, o eșarfă sau un unghi de aranjare și ai deja o altă ținută. Este important să ținem cont și de rolurile pe care le avem peste zi. Fiecare are perioade mai aglomerate și poate într-o zi este nevoie de mai multe ținute. Evident că nu le poți lua cu tine când pleci dimineața de acasă, dar le poți aranja pe parcurs cu câteva mici trucuri pe care eu le împărtășesc, a continuat educatorul de stil.

Ofelia Cozma recomandă mereu autenticitatea și este convinsă că fiecare vârstă are bucuriile ei, important este să le primim frumos în viețile noastre. În dialogurile cu tinerii, de care este mereu foarte încântată, vorbește despre cunoașerea de sine, în lipsa căreia putem trăi vieți în derivă, ceea ce nu este deloc congruent cu fericirea: „Le spun mereu că trebuie să le fie dor de ei la orice vârstă, să fie atenți cui își încredințează visele și bucățelele de suflet”.

Ofelia Cozma iubește oamenii, binele și frumosul, oferă sprijin inclusiv necuvântătoarelor și este convinsă că educație fără rigoare, termeni pe care îi respectă, la fel și perseverența de care dă dovadă în toate proiectele în care se implică, nu există.

Articolul anterior„Purtăm cu noi Lumina pe care o transmitem mai departe”
Urmatorul articolZV-E1 de la Sony prezinta un senzor full-frame pentru filmari profesionale