Home Beauty Îmi doresc să aduc o schimbare în percepția subiectivă a frumosului și...

Îmi doresc să aduc o schimbare în percepția subiectivă a frumosului și a înțelegerii obiective a eleganței

dialog cu Brândușa Bordeianu, formator de școală și educator de rafinament

161
0

În lumea contemporană de afaceri, femeile își aduc contribuția semnificativă prin combinația de eleganță, inteligență, spirit antreprenorial și abilitatea de a înțelege și aplica principiile psihologiei succesului și frumuseții. Brândușa Bordeianu, formator de școală și educator de rafinament, a intrat în lumea afacerilor în urmă cu 15 ani și încă de la început și-a dorit enorm ca vocea mea să conteze. Nu să se impună, ci să aibă rezonanță în lumea celor care apreciază frumosul. Am stat de vorbă cu ea despre obstacolele întâlnite în lumea afacerilor, dar și despre bucuriile trăite.

Antreprenoriat în industria frumuseții. Care sunt marile provocări ale unei astfel de afaceri?

– Cea mai mare provocare a industriei, ca în oricare alta, este ca tot ceea ce faci tu ca profesionist să treacă proba timpului. Cu alte cuvinte, sa crești, sa vezi activitatea ca pe o afacere și să îți menții poziția pe care ai câștigat-o, într-o piață cu o concurență acerbă. Toate acestea se fac cu multă muncă, implicare în proiecte și investiții în educație.

Ati înființat o academie de beauty, ați fost îndrumător în ale rafinamentului, ați consiliat mii de doamne și domnișoare prin cursuri de formare. Care este numitorul comun?

– Numitorul comun pentru toate acestea este dragostea pentru oameni și frumosul din ei. Nu aș fi reușit dacă nu aveam și dorința de a împărtăși din experiență și invățăturile mele celor care își doresc o meserie prin cursuri sau de a-i îndruma spre a-și cultiva un stil care să exprime bunul-gust.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem in ceea ce privește imaginea personală? Cum le putem corecta?

– Imaginea personală spune multe despre noi.  Aș putea spune că înfățisarea, felul în care arătam și impresia pe care o lăsăm la prima vedere sunt elemente esențiale ale cărții noastre de vizită. Un aspect îngrijit, curat estetic și vizual spune multe despre noi. Dacă exagerăm cu machiajul sau cu hainele vom cădea într-o extremă nedorită. Știm cu toții că tot ce-i prea mult strică, însă toate aceste aspecte se învață. Este suficient doar sa ne dorim schimbarea și să fim dispuși să acceptăm sfaturile unui specialist.

V-ați propus să aduceți o schimbare de paradigmă în lumea afacerilor. Care este aceea?

– Sunt o idealistă! Așa am fost dintotdeauna! Mi-am dorit să fac bine și să transmit mai departe tot ceea ce eu am învățat și adunat pe parcursul multor ani. Schimbarea vine din dorința de a evolua, de a oferi educație prin rafinament.

Abordarea holistică (un întreg/minte-corp/imagine) a educației cu eleganță în business poate demonstra și susține ideea că stilul personal este un instrument puternic în mâinile unei femei de afaceri inteligente și hotărâte. Cum reușiți să implementați aceste idei? Ce rezultate anticipați?

– Totul pleacă de la încrederea în noi, de la iubirea de sine. Asta se va reflecta in felul în care ne comportăm, ne machiem, ne îmbrăcăm și în atitudinea noastră. O femeie de afaceri care are toate calitățile de mai sus este stăpână pe ea și știe să transmită asta prin felul în care acționează.

Sunteți și membră OFA-UGIR. Ce v-a determinat să vă înscrieți în aceasta organizație?

– Valorile și oportunitățile de dezvoltare care le creează această organizație. Cred că avem cu toții o datorie morală față de noi înșine, în primul rând, și apoi față de comunitate să oferim voluntar din experiența noastră personală și profesională. Să susținem antreprenoriatului feminin și ne susținem ca femei. E nevoie să creștem încrederea în noi, să ne cunoaștem afacerile, să facem networking și să creem oportunități de colaborare, afaceri și, de ce nu, noi proiecte. Iar OFA-UGIR este locul potrivit pentru ca astfel de lucruri sa se întâmple.

Ce planuri de viitor aveti?

– Nu pot să spun că am o planificare strategică pe luni sau ani! Nu cred că am avut vreodată așa ceva. Ce știu cu siguranță este faptul că voi continua să promovez eleganța și frumosul în toate formele sale, așa cum le percep filtrele mele personale. Nu trebuie să omitem faptul că sunt linii atât de fine, granițe între subiectiv și obiectiv. Arta este subiectivă! Eu îmi doresc să aduc o schimbare în percepția subiectivă a frumosului și a înțelegerii obiective a eleganței. Acesta este planul meu! Cum? Lăsându-mă ghidată de intuiție, atentă la oportunitățile care vor apărea, la contexte și creionând noi proiecte despre care voi vorbi la momentul lansării lor.