Home Gastronomie „Vinul este atât o chestiune culturală, cât și un prilej perfect de...

„Vinul este atât o chestiune culturală, cât și un prilej perfect de întâlnire cu prietenii”

68
0

Dialog cu Viorel Dumbravă, Regional Sales Manager zona Nord al Cramei Oprișor

„Suntem obișnuiți ca termenul de prezent să îl percepem ca pe o clipă. La Oprișor în fiecare clipă încercăm să le oferim oamenilor o parte din sufletul locului. Așa cum am fost binecuvântați cu bogăția pământului, așa și harul oamenilor locului s-a întors prin a face din rodul viilor vinuri cu personalitate. Calitatea strugurilor ce îi cultivăm pe colinele Oprișorului, împreună cu măiestria celor ce îngrijesc mustul și vinul au o contribuție esențială la identitatea cramei noastre. Vinul este mereu un izvor de inspirație, stârnește emoție, leagă prietenii, însoțește viața pe tot parcursul ei, cu părțile ei bune și rele. Astfel noi ne trăim fiecare clipă cu intensitate și încercăm să o împărtășim cu lumea”, spun maeștrii de la Crama Oprișor, ale cărei vinuri le-am degustat la Festivalul „Hai cu pluta”. Am stat de vorbă cu Viorel Dumbravă, Regional Sales Manager zona Nord al Cramei Oprișor despre povestea cramei, despre vin și despre bucuria de a-l celebra împreună.

 – Crama Oprișor a venit la Festivalul de Vin „Hai cu pluta”. Ce v-a atras la acest proiect? Cât de importante sunt parteneriatele în astfel de domenii și ce oferă publicului, el fiind punctul final al unei frumoase călătorii?

– „Hai cu pluta” este un eveniment în care vinul s-a întâlnit cu gastronomia, iar Crama Oprișor are vinuri care au nevoie de această asociere pentru fi înțelese mai bine. Aceste parteneriate sunt importante pentru noi deoarece ne aduc mai aproape de iubitorii de vin. Am fost pentru prima oară la acest festival și sunt sigur că această colaborare va continua și în anii următori.

– Care sunt principalele  atuuri ale cramei dvs? Ce apreciază publicul cel mai mult la brandul dvs? Care sunt cele mai căutate produse și pentru ce?

– Calitatea și stabilitatea. Acest lucru e dat de cei peste 20 ani ca și cultivator de viță-de-vie și producător de vin. An de an, calitatea produselor noastre este recunoscută atât de către oamenii din branșă, cât și de consumatorii de vin. Publicul apreciază, în primul rând, calitatea, iar la acest capitol ne pricepem.

– Ce înseamnă vinul pentru dvs? Ce v-a atras în lumea lui?

– Pentru mine vinul este atât o chestiune culturală, un prilej perfect de întâlnire cu prietenii, dar și o pasiune. O pasiune pentru povestea care este în spatele unei sticle de vin, pentru istoria acestei licori.

– Și pentru că publicul este juriul oricărui vin, vă invit să-i oferiți o scurtă poveste a Cramei Oprișor.

– Podgoria Oprișor-Valea Drîncei este menționată încă din vremea domnitorilor Brâncoveni. La începutul anilor ’90, Crama Reh Kendremann, din Germania, a investit în Crama Oprișor, atrasă fiind de clima din zonă, solului gras și bogat în nutrienți. Ca și soiuri de struguri avem Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc etc. Toate vinurile noastre sunt căutate. Ele sunt produse pe diferite nivele de complexitate, valoare de maturare, consistență etc.