Home Medicina Reconstructie gratuita de sprancene pentru bolnavii de cancer

Reconstructie gratuita de sprancene pentru bolnavii de cancer

296
0

 

De trei ani, o ieseanca ajuta gratuit persoanele diagnosticate cu diverse afectiuni oncologice sa-si recapete frumusetea chipului. Prin cabinetul ei au trecut zeci de femei care au dorit sa inlature efectele chimioterapiei

 

Persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice se confrunta cu multe probleme, multe fiind si de estetica. Se stie ca in timpul chimioterapiei in organismul uman se petrec foarte multe modificari, cele mai vizibile fiind caderea parului, a genelor si a sprancenelor, ceea ce afecteaza si mai mult pacientii. „Un chip frumos, ingrijit, o imagine frumoasa reflectata de oglinda ne aduc un tonus mai bun, o stima de sine sporita, ne ofera mai multa incredere in noi si astfel se poate trece mai usor peste momentele mai putin placute ale vietii. De aceea am decis sa vin in sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer”, a spus Simona Gaucan, specialist in dermopigmentare. Pana acum, ea a oferit ajutor la zeci de persoane care au dorit o reconstructie de sprancene, rezultatele fiind foarte bune.

Procedura urmeaza pasii clasici ai oricarei tehnici de estetica medicala – spranceana este redesenata, apoi redefinita printr-un tatuaj cosmetic. Ideea este aplicata in multe cabinete din Romania, si pe scara larga in strainatate. „Eu recomand ca procedura sa se faca dupa finalizarea sedintelor de chimioterapie, dar sunt persoane care solicita acest lucru si in timpul terapiei, situatie in care este necesara o discutie cu medicul curant. Cat despre riscuri, stiut fiind faptul ca pielea este afectata, nefiind la fel ca la o persoana fara probleme medicale, nu exista daca locul tatuat este ingrijit corespunzator. Rezultatul nu va fi suta la suta identic celui in care vorbim despre o persoana sanatoasa, dar este unul foarte bun si aduce beneficii mari pacientilor care nu mai sunt nevoiti sa recurga la alte mijloace pentru a acoperi zonele lipsite de par”, a completat Simona Gaucan. Dupa ce procedurile de chimioterapie s-au incheiat, firele de par din spranceana se refac si vor acoperi tatuajul.

Cele mai multe cereri vin din partea femeilor, dar procedura este identica si pentru barbati. In Romania exista specialisti care fac si micropigmentari de areola mamara (zona pigmentata de la nivelul sanului, de culoare roz-maronie, care contine si mamelonul), in cazul femeilor diagnosticate cu cancer la san.