Home Copiii nostri Aventura briosei dolofane

Aventura briosei dolofane

171
0

Era odata ca niciodata un oras al brioselor care se numea Briosescu. In acest oras toata lumea era multumita, erau bani infiniti si toata lumea se intelegea cu toata lumea in afara de o singura briosa de care toata lumea radea. Pe ea o chema Gica Briosa de la Vrancea. Ea de fel era mai plinuta si dolofana deoarece aceasta adora pizza a’la’ jurnalism. Giga nu se putea abtine sa nu manance in fiecare zi aceasta  mancare delicioasa a ei.

Intr-o zi de luna roz, in care norii parca faceau un spectacol de lumini, Gica a slabit semnificativ deodata. Ea nu a inteles ce se intampla cu corpul ei si care este cauza.

Deodata, un portal aparuse in fata ei. Gica a trecut prin el si a ajuns intr-un taram pe nume Briosele Magice. Aici puteai ajunge doar daca dovedeai ca esti o briosa puternica si cinstita, iar Gica a dovedit puterea ei rezistand toata viata cu tachinarile brioselor.

In momentul urmator, un print pe nume Fat-Brios a venit in fata Gicai si i-a spus:

-Gica, pentru ca in toata viata ta de briosa ai rezistat tuturor provocarilor, te voi numi regina mea!

Briosa, fiind atat de uimita, a inceput sa chiuie de fericire. De atunci Gica Briosa de la Vrancea a trait fericita pana la adanci batraneti impreuna cu Fat-Brios.

Ruxandra Popovici